Interpol'ün aradığı 60 yaşındaki Surinam Başkan Yardımcısı, sahaya çıkıp futbol oynadı

Kuzey ve Orta Amerika ekiplerinin karşılaştığı CONCACAF liginde sıra dışı görüntülere tanıklık edildi. Interpol tarafından aranan Surinam Başkan Yardımcısı, sahibi olduğu takımda forma giydi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Latin Amerika ülkesi Surinam'da düzenlenen uluslararası futbol müsabakasında Interpol tarafından aranan eski gerilla lideri ilk 11'de yer aldı. Bugün Surinam'ın Başkan Yardımcısı olan 60 yaşındaki Ronnie Brunswijk, Honduras takımı CD Olimpia'ya karşı Surinamlı Moengotapoe'de kaptan olarak forma giydi. Brunswijk'in maçın ardından rakip takımın soyunma odasına girip para dağıtışı kameralara yansıdı.

'İSTEDİ, OYNATTIM'

Marca'da yer alan habere göre, CONCACAF Ligi’nde (Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu) oldukça sıra dışı bir durum yaşandı. Surinam Ulusal Kurtuluş Ordusu olarak da bilinen Cangıl Komandoları'nın kurucusu Brunswijk, 50 dakikayı aşkın bir süre maça çıktı. Surinam temsilcisinin 6-0 yenildiği maçın ardından kulübün teknik direktörü Jozef Joekoe'ye '60 yaşında birini neden sahaya sürdüğü' soruldu. Teknik Direktör ise Brunswijk'in hem kulüp başkanı hem de sahibi olduğunu hatırlatarak "15-20 dakika oynamak istedi ben de kendisini oynattım" dedi. 

 

KOKAİN TİCARETİ

Surinam İç Savaşı'nda aktif bir rol oynayan Brunswijk, savaş sonrasında kokain kaçakçılığı nedeniyle Hollanda'da hakkında 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Interpol kendisi hakkında 2020 yılında tutuklama kararı çıkarttı. Ancak Surinam'ın suçlu iade anlaşması almadığı bu cezalardan etkilenmedi. Toplu Kurtuluş ve Kalkınma Partisi'nden Brunswijk aynı yıl Surinam'ın başkan yardımcısı olmuştu. 

Gençliğinde banka soygunları düzenlediği bilinen ve 50 kadar çocuğun babası olan Brunswijk, Interpol tarafından arandığı için Honduras'ta düzenlenecek rövanş maçında oynayamayacak. 

SOYUNMA ODASINDA PARA DAĞITTI

 Ancak Moengotapoe - CD Olimpia arasındaki müsabaka sadece Brunswijk'in sahada bulunduğu 53 dakika nedeniyle gündeme gelmedi. Maçın ardından Surinam Başkan Yardımcısı'nın rakip takıma ait soyunma odasına girip burada oyunculara para dağıttığı görüntülendi. Brunswijk'in burada dağıttığı paralar kameralara yansıdı. (DIŞ HABERLER)