İntihar için gazı açtı, vazgeçip sigara yaktı: Ev havaya uçtu

Japonya'da bir kişi, evinde yaşanan patlamanın ardından, evinde gazı açarak intihar etmeye çalıştığını, 'aklı başına gelip' camı açtığını, sigara yaktığında ise patlama olduğunu anlattı.

Fotoğraf: Arşiv/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın Saitama İdari Bölgesi'nde yaşayan bir kişi, intihar etmeye çalışırken evindeki gazı açtı, ardından 'aklı başına gelip' pencereyi açtı. Sonrasında sigara yakan adam, evinde patlamaya sebep oldu. Japonya polisi, yaralanan adamın ve patlama sonucu kırılan camlardan yaralanan kişilerin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Japan News haber sitesinin haberine göre, olay Kawaguchi bölgesinde yaşandı. Saitama polisi, patlamanın 15 katlı bir apartmanın üçüncü katındaki dairede meydana geldiği bilgisini verdi. 40'lı yaşlarında bir Çin vatandaşı olduğu ifade edilen adam, hastaneye kaldırıldıktan sonra olayla ilgili yetkililere yaptığı açıklamada, "İntihar etmek için odayı gazla doldurdum. Aklım başıma geldi ve pencereyi açtım. Ve bir sigara yaktım. Patlama oldu" ifadelerini kullandı. Polis, bu sabah olay yerindeki çalışmalarını sürdürürken, polis de patlama hakkındaki soruşturmayı sürdürerek adamı sorgulamaya devam etti.

Patlamanın ardından, apartmanda bulunan 75 evin tamamı tahliye edilerek burada yaşayanlar bir liseye yerleştirildi. Patlamanın olduğu apartmanın JR Nishi-Kawaguchi istasyonuna yaklaşık 150 metre mesafede olduğu bilgisi de paylaşıldı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)