Irak'ta 5 askerin öldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi

Irak'ta bulunan askeri bir noktaya düzenlenen ve biri albay olmak üzere beş askerin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD üstlendi.

Irak'taki saldırıda ölen bir asker, Necef'te toprağa verildi. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ta Diyala ve Salahaddin arasındaki bölgede bulunan askeri bir noktaya düzenlenen ve biri albay toplam beş askerin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD üstlendi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, saldırıya ilişkin dün Telegram kanalından bir açıklama yapan IŞİD, kışlayı makineli silahlar ve el bombalarıyla hedef aldığını söyledi. 

BİRİ ALBAY BEŞ ASKER ÖLDÜ

Dün saldırıya ilişkin Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Salahaddin kentinde bir askeri noktaya 'terör saldırısı' düzenlendiği belirtilmiş, saldırı sonucu Albay Halid Naci Visak ve diğer bazı askerlerin yaşamını yitirdiği, güvenlik güçlerinin saldırıyı püskürttüğü aktarılmıştı. Bakanlık, kesin ölü sayısını açıklamazken, Reuters'a konuşan iki güvenlik kaynağı, bir komutan ve dört askerin öldüğü bilgisini paylaşmıştı. Kaynaklar, saldırının arkasında IŞİD'in olduğundan şüphelenildiğini de söylemişti. 

Yerel bir televizyon kanalına konuşan güvenlik kaynakları da 'IŞİD'in düzenlediği saldırıda Albay Visak'la birlikte beş askerin öldüğünü ve yaralıların da bulunduğunu' dile getirmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)