İran Dışişleri Bakanı Arakçi'den Türkiye'ye 2 günlük ziyaret

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi 18-19 Ekim 2024 tarihlerinde ülkemizi ziyaret etmektedir" denildi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Dışişleri Bakanlığı'nın 16 Ekim'de yaptığı açıklamanın ardından İranlı bakanın Türkiye ziyareti hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde bugün yayınlanan yazılı açıklamada, "İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi 18-19 Ekim 2024 tarihlerinde ülkemizi ziyaret etmektedir. Sayın Bakanımız 19 Ekim günü İranlı mevkidaşıyla ikili ilişkilerimiz ve bölgesel gelişmelerin ele alınacağı bir dizi toplantı gerçekleştirecektir" ifadelerine yer verildi. 

ÜRDÜN VE MISIR'IN ARDINDAN TÜRKİYE'DE

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Esmaeil Baghaei, 16 Ekim sabahı sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından bir paylaşım yaparak, İran diplomasisinin bölgesel barış ve istikrara göre iş başında olduğuna işaret ederek, "Dışişleri Bakanı Arakçi, soykırım, vahşet ve saldırganlığa son vermek için bölgedeki ülkelerle diplomatik temaslarının bir parçası olarak Ürdün, Mısır ve Türkiye'yi ziyaret edecek" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Arakçi'nin ziyareti, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a saldırılarının sürdüğü, İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırısının ardından İsrail'in Tahran'a nasıl bir yanıt vereceğinin merak edildiği günlerde gerçekleşecek. Son olarak, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Halil El Hayya, bugün bir açıklama yaparak, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın Gazze Şeridi'nde İsrail'le çatışmalar sırasında hayatını kaybettiğini doğruladı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)