İran Meclis Başkanı Kalibaf, Beyrut'a uçağı kendi kullanarak gitti

İran Meclis Başkanı Kalibaf'ın İsrail'in saldırısı altındaki Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yaptığı yolculuk sırasında uçağı kendi kullandığı anların görüntüleri paylaşıldı.

Fotoğraf: İRNA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, İsrail'in saldırısı altındaki Lübnan'a dün yaptığı ziyaretin ardından İsviçre'nin Cenevre kentine gitmek üzere kentten ayrıldı. İran basınına yansıyan haberlerde, Kalibaf'ın başkent Beyrut'a giderken uçağı kendisinin kullandığı görüldü. Bu anın görüntüleri, sosyal medyada da paylaşıldı.

İran devlet haber ajansı İRNA'nın haberine göre, 13-17 Ekim tarihlerinde yapılacak Parlamentolar Arası Birlik (PAB) toplantısı için Cenevre'ye doğru yola çıkmadan önce Lübnan'da Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Al-Mayadeen televizyon kanalına dün gece röportaj veren İran Meclis Başkanı, İsrail'den gelecek her türlü 'saldırganlığa güç ile, uygun bir şekilde karşılık verileceğini' söyledi. Kalibaf, İran'ın daha önce defalarca savaşı genişletmek istemediğini söylediğini ancak her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtti. 

'LÜBNAN'A GİDERKEN UÇAĞA BEN PİLOTLUK ETTİM'

İran'ın 1 Ekim akşamı İsrail'e düzenlediği füze saldırısına da değinen İran Meclis Başkanı, "Bunu daha önce gösterdik; umarız ki düşmanlarımız ders almıştır" diye konuştu. Kalibaf, söz konusu saldırıların sadece işgal altındaki topraklarda bulunan askeri üslerle istihbarat ve güvenlik üslerini hedef aldığını söyledi. Kalibaf, "(Ama) hiçbir şeyden korkumuz yok; Lübnan'a yolculuk sırasında uçağa ben pilotluk ettim. Lübnan halkının arasında olduğumuz ve hasar görmüş yerleri ziyaret ettiğimiz için memnunum" diye konuştu. 

KALİBAF, BEYRUT'TA BAŞBAKAN MİKATİ'YLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, dün İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gerçekleştirdiği günü birlik ziyaret kapsamında Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüşmüş, İsrail'in saldırılarını yoğunlaştırdığı, Hizbullah'ın 'kalesi' olarak değerlendirilen Beyrut'un güneyindeki Dahiye'yi de ziyaret etmişti. Kalibaf, Dahiye'de yaptığı açıklamada, "Buralarda sıradan insanlar yaşıyordu. Onlar bizim kardeşlerimizdi. Bu alçakça saldırıları yapan siyonist rejimi kınıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İRANLI KOMUTAN, NASRALLAH'LA AYNI SALDIRIDA ÖLMÜŞTÜ

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Dahiye bölgesinde düzenlediği hava saldırılarında İran destekli Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürdüklerini iddia etmiş, Hizbullah'tan 28 Eylül'de yapılan açıklamada Nasrallah'ın öldüğü doğrulanmıştı. İsrail'in 27 Eylül Cuma günü Beyrut'a düzenlediği ve Nasrallah'ın öldüğü saldırılarda İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu İranlı bir komutanın da öldüğü açıklanmıştı.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA, sosyal medya platformu X (eski adıyla) hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Tuğgeneral Abbas  Nilfuruşan, İsrail'in Beyrut'a saldırısında şehit Seyyid Hasan Nasrallah'la birlikte şehit olmuştur" ifadelerini kullanmıştı. İsrail, Lübnan'a yönelik saldırılarını havadan ve karadan sürdürürken, İsrail'in İran'ın 1 Ekim akşamı düzenlediği füze saldırısına vereceği yanıt da halen bilinmiyor. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)