İran'da şehirlerarası seyahatlere aşı veya test zorunluluğu getirildi

İran'da pandemi ile mücadele kapsamında yeni uygulamalar yürürlüğe girdi. Ülkedeki şehirlerarası seyahatlerde yolculardan aşı kartı ya da negatif test sonucu istenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da Covid-19 ile mücadele kapsamında hayata geçirilen yeni uygulamaya göre şehirler arası yolculuklarda aşı kartı ya da negatif PCR testi zorunluluğu getirildi.

Sağlık Bakanlığı, salgına karşı daha etkili mücadele için 'Akıllı Covid-19 Yönetim Planı'nı hayata geçirdi. Plana göre kara, hava veya deniz yoluyla şehirler arası yolculuk yapmak isteyenler aşı kartı ya da son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testi getirmek zorunda. İran, yurt dışı seferlerinde de geliş-gidiş tüm yolculardan son 96 saat içinde yapılmış PCR testi veya aşı kartı istemeye devam edecek.

ÜÇ BİNİ AŞKIN HASTA TEDAVİ GÖRÜYOR

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 3 bin 309 yeni vaka tespit edildiği, bunlardan 534'ünün hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi. Toplam vaka sayısının 6 milyon 144 bin 644'e çıktığı ülkede, 90 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle Covid-19 kaynaklı can kaybı 130 bin 446 oldu.

Ülke genelindeki hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde ise 3 bin 185 Covid-19 hastası tedavi görüyor. (AA)

 

Etiketler İran Covid test aşı