İran'daki THY ofisi neden mühürlendi?

'Şirket çalışanlarının başörtüsü kurallarına uymadığı' gerekçesiyle THY ofisine giden İran polisinin, ofisi mühürlediği belirtildi. İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, "Mühür kaldırıldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran’ın başkenti Tahran’da yer alan Türk Hava Yolları (THY) ofisinin mühürlendiği duyuruldu. Tasnim haber ajansı, 'şirket çalışanlarının başörtüsü kurallarına uymadığı' gerekçesiyle pazartesi günü polis yetkililerinin uyarıda bulunmak için THY ofisine gittiğini bildirdi.  Haberde, İranlı çalışanların 'sorun çıkardığı' ve yaşananların ardından ofisin kapatıldığı ileri sürüldü.

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi ise, dün ofisin yeniden açıldığını duyurdu ve kapatılmasının gerekçesini açıkladı. Vahidi, "Bu konuda bilgi sahibi değildim, ancak daha sonra medyada gördüm ve bir ihlal yaptıkları ve polis memurlarıyla tartıştıkları için ofisin mühürlendiğini rapor ettiler ve bugün de mühür kaldırıldı" ifadelerini kullandı. 

Olayla ilgili İran Kültür Devrimi Yüksek Konseyi üyesi Ebrahim Sozanchi, X’te yaptığı açıklamada “Erdoğan seçilmiş cumhurbaşkanını aradı ve ilişkileri geliştirmek için bir saat konuştu. Daha bugün Türk Hava Yolları ofisleri başörtüsü nedeniyle mühürlendi. Bu bir tesadüf olmalı…” demişti. 

Tahran'daki olayla ilgili Türk Hava Yolları'ndan herhangi bir açıklama gelmedi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)