İran'dan Beyrut saldırısı açıklaması: 'Hizbullah, askeri hedeflerle sınırlı kalmayabilir'

İran'ın Daimi BM Misyonu, İsrail'in saldırısında bir üyesi öldürülen Hizbullah'ın bu saldırıya karşılık olarak 'daha geniş ve derin hedefler seçeceğini' söyledi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yönelik saldırısında Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür'ü öldürmesinin ardından İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Misyonu'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Hizbullah'ın bu saldırıya yanıt olarak 'kendisini sadece askeri hedeflerle sınırlandırmayabileceği' belirtildi. 

İran'ın devlet haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Lübnan Hizbullahı'nın 30 Temmuz'daki 'Beyrut saldırısına yanıt olarak İsrail'in işgali altındaki topraklarda daha derin hedefleri vuracağını' belirten İran'ın New York'taki BM Daimi Misyonu, "Hizbullah ve rejim (İsrail), şu ana kadar, yazılı olmayan bir anlaşma ile, pratikte askeri operasyonlarında belirli sınırlara bağlı kalıyordu; bu, eylemlerinin sınır bölgeleri ve sığ alanlarla sınırlandırılması, öncelikle askeri hedefleri hedef alması anlamına geliyordu" ifadelerini kullandı. 

'İSRAİL TOPRAKLARI İÇİNDE DE OLABLİR'

Daimi Misyon, dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada, Beyrut'taki saldırının ve yerleşimin olduğu bir binanın hedef alınmasının bu sınırlardan bir ayrılık teşkil ettiği ifade edilerek, "Hizbullah'ın, karşılığında, daha geniş ve derin hedefler seçmesini ve kendisini sadece askeri hedefler ve araçlara sınırlandırmayacağını bekliyoruz" denildi. Misyondan bir sözcü, CBS News kanalının bu hedeflerin 'spesifik olarak' nereler olabileceği yönündeki sorusuna, bu hedeflerin İsrail toprakları içinde olabileceği cevabını verdi. 

HİZBULLAH: İSRAİL'LE ÇATIŞMALARDA 1 MENSUBUMUZ ÖLDÜ

Öte yandan, Hizbullah, resmi Telegram hesabından yazılı bir açıklama yayımlayarak İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında güney Lübnan doğumlu Hizbullah mensubu Nezih Abd Ali'nin öldüğünü duyurdu. Ayrıca İsrail'in sınır hattında yer alan yasa dışı yerleşim birimi Avivim ve Mitat'ın güdümlü füze ve uygun silahlarla, 'Asi' askeri üssünün de topçu atışlarıyla vurulduğu ifade edildi. İsrail ile 8 Ekim 2023'ten beri sınır hattında yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah üyesi sayısı 389 oldu.

LÜBNAN BASINI: İSRAİL, SURİYE SINIRINI VURDU

İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının da dün Lübnan'ın doğusundaki Suriye sınırında bazı bölgelere hava saldırısı düzenlediği bildirilmişti. Lübnan'daki Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen Beyrut merkezli 'El Meyadeen TV'nin haberine göre İsrail, Lübnan'ın doğusundaki Bekaa vilayetinde bazı bölgeleri vurdu. İsrail savaş uçakları, Havş Eş Seyid Ali beldesinin çevresini hedef alırken saldırının hedefinde neresi olduğu ve can kaybı hakkında detay paylaşılmadı.

 

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)