İran'dan 'İsrail' açıklaması: 'ABD'yi sorumlu tutarız'

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Şemhani, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'a yanıt vererek, İsrail'in İran'a yönelik 'terör eylemlerinden ABD'nin sorumlu olacağını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın 'İran nükleer tehdidine karşı İsrail'e hareket özgürlüğü tanıyacakları' yönündeki açıklamasına İran'dan yanıt geldi.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Twitter hesabından Sullivan'a yanıt vererek, İsrail'in ülkesine yönelik herhangi bir eyleminde söz konusu eylemden ABD'nin sorumlu tutulacağı açıklamasında bulundu.

'ABD'NİN SONUÇLARI KABUL ETMESİ GEREKİYOR'

AA'nın aktardığına göre, İran'ın en üst düzey güvenlik yetkilisi olan Ali Şemhani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu itiraf, Siyonist rejimin İran'ın nükleer tesislerine ve halkına yönelik tüm terör eylemlerinden ABD'nin sorumlu olduğu, sorumlu olacağı ve bu eylemlerin sonuçlarını kabul etmesi gerektiği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü'nde yaptığı bir konuşmada, "İran'ın nükleer silah edinmesine asla izin verilmeyeceğini açıkça belirttik. Başkan (Joe) Biden, defalarca vurguladığı gibi İsrail'in hareket özgürlüğünü tanımak da dahil olmak üzere bu açıklamanın arkasında durmak için gerekli adımları atacaktır" demişti. Sullivan, ABD'nin İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak diplomatik kanalları kullanmayı sürdürdüğünü belirtmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İsrail İran ABD