İran'dan İsrail'e saldırı açıklaması: Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak

İran devlet televizyonu, Haniye suikastının ardından İsrail'e misilleme yapılacağını iddia etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından İran devlet televizyonun spikeri, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli ve olağanüstü gelişmelere sahne olacak" dedi.

NTV'nin haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Marandi, "Herkesi İsrail'den ayrılmaya davet ediyorum" dedi. 

Filistin'in Gazze Şeridi'ni yöneten İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) lideri İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak gittiği Tahran'da, 31 Temmuz günü sabaha karşı düzenlenen saldırıda öldürülmüştü.

İran'ın misilleme yapması beklenirken Türk Hava Yolları bu geceki İran seferlerini, Pegasus Hava Yolları ise İran, Irak ve Ürdün seferlerini iptal etmişti. 

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve yanıt vereceklerini duyurmuştu. 

İran, 13 Nisan gecesi kendi topraklarından fırlattığı füze ve insansız hava araçlarıyla İsrail'e saldırı gerçekleştirmişti.

(ALINTI)

Etiketler İran İsrail