İranlı kadınlardan Reisi paylaşımları: Neden duygularımı gizleyeyim ki

Gazeteci ve insan hakları savunucusu Mesih Alinejad, "Hamaney'in ve onun dini diktatörlüğünden kurtulacağımız güne kadar özgürlüğümüz, demokrasimiz ve onurumuz için savaşacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın Azerbaycan ziyareti dönüşü helikopter kazasında öldüklerinin açıklanmasının ardından, pek çok kadın sosyal medya platformlarından dans ederken görüntülerini paylaştı. Bu görüntüleri takipçilerine aktaran gazeteci ve insan hakları savunucusu Mesih Alinejad da, X'te yaptığı paylaşımda "Biz İranlılar tarafından 'Tahran kasabı' olarak bilinen İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. 

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN SAVAŞACAĞIZ'

"Pek çok genç İranlı, özellikle de ayaklanmalarda yaralanan kadınlar, onun ölümü üzerine sevinçle dans ettikleri videoları paylaşırken neden duygularımı gizleyeyim ki?" diye yazan Alinejad, şöyle devam etti: "Rejim, bana suikast düzenlemek için New York'a katil gönderdi ama ben hayattayım ve onun ölümü hakkında yazıyorum. Biz İranlılar, Hamaney'in
ve onun dini diktatörlüğünden kurtulacağımız güne kadar özgürlüğümüz, demokrasimiz ve onurumuz için savaşacağız."

KOLUNU KAYBEDEN SİMA VE GÖZÜNÜ KAYBEDEN MERCEDEH'TEN DE 'KUTLAMA' VİDEOSU

İran'da 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Mahsa Jîna Emini'nin ölümünün ardından patlak veren protestolarda, polis saldırısı sonucu kolunu kaybeden Sima Moradbeigi ile gözünü kaybeden Mercedeh Shahinkar da 'kutlama' görüntüsü paylaşan isimler arasında yer aldı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)