İrfan Uzun: Öğretmen maaşları milletvekili maaşıyla eşitlensin

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, "Öğretmenlerimizin maaşlarının, milletvekillerimizin maaşlarıyla eşitlenmesi sadece bir gereklilik değil, aynı zamanda bir adalet meselesidir" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatan ve adaletsizliklere yönelik mesajlar veren Adalet Birlik Partisi (AB Parti) Genel Başkanı İrfan Uzun, bugün yaptığı açıklamada öğretmenlerin sorunlarına değindi. Uzun, öğretmenlerin toplum üzerindeki etkilerine vurgu yaparak, öğretmen maaşlarının milletvekili maaşları ile eşitlenmesi gerektiğini belirtti. 

Uzun, yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimiz, toplumun en önemli yapı taşlarıdır. Onlar, geleceğimizin mimarları olup, her bir bireyin hayatında dönüştürücü bir rol oynamaktadır. Bir doktorun bir hayat kurtardığını düşünürsek, bir öğretmenin aydınlattığı hayatların sayısı hesaplanamaz. Bu yüzden öğretmenlerimizin maaşlarının, milletvekillerimizin maaşlarıyla eşitlenmesi sadece bir gereklilik değil, aynı zamanda bir adalet meselesidir" dedi.

AB Parti'nin öğretmenler için daha iyi şartlar sağlama yönündeki politikalarına değinen Uzun, "Partimiz, öğretmenlerimizin karşılaştığı zorlukları azaltacak ve onları destekleyecek politikaları hayata geçirmek için çalışmaya devam edecek. Onların fedakarlıklarını takdir ediyor, ülkemizi aydınlatan bu kıymetli meslek grubuna olan desteğimizi artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.