İş Bankası Genel Müdürü Bali görevi bırakıyor

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, görevi bırakacağı iddialarını doğruladı. Bali "Genel Müdürlük görevimi mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağım" açıklaması yaptı. Bali yerine gelecek isim olarak ise Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran'ı önerdiklerini açıkladı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş Bankası'nın dün yaptığı açıklamayla Genel Müdür Adnan Bali'nin istifa etti haberlerini yalanlamasını ardından bugün haber doğrulanmış oldu. Bali görevi bırakacağını duyurdu ancak mart ayındaki genel kurula kadar görevinin başında olacağını söyledi.

35 YIL KURALI NEDENİYLE BIRAKIYOR

Bankanın 35 yıl kuralını hatırlatan Bali, aldığı karara ilişkin şu açıklamayı yaptı: ''Bu toplantıyı biz dün sosyal medya veya bir kısım haber sitelerine düşen haberler nedeniyle yapmış değiliz. Önceden planladık, sizlere de o çerçevede duyurmuştuk. Sapma dünkü haberlerin bu şekilde ortaya çıkmasıdır. O da yabancı haber ajansının haber yapma şehvetine yenik düşmesi nedeniyle olmuştur.

35 yıl kuralı işledi. Görevden ayrılmam sürpriz değil. Böyle bir kural olmasaydı da ayrılmayı düşünüyordum. Genel müdürlük görevini üstlenecek arkadaşım uzun yıllar birlikte çalıştığım Hakan Aran, resmi otoritenin onayına tabidir. Genel müdür yardımcımız Hakan Aran'ın bu göreve son derece layık olduğunu düşünüyorum. Uygun görülürse yönetim kurulunda devam edeceğim.

15 yıllık üst düzey yöneticiliği yeter. Hayatta önemli olan şeylerden bir tanesi de final yapmayı da bilmektir. Hayatta bazıları parayla, bazıları malla vedalaşamaz, bazıları da makamla unvanla vedalaşamaz. Ama uçtan uca bir sorumluluğu götürebilmek için bunlarla ilgili doğru karar vermeyi bilmek lazım. Her bir arkadaşımızın pozisyonunu ikame edebilecek 3 adayımız var. Biz burada ehliyete, liyakata, düzgün bir yarışma ortamına ve yetkinlikleri bu suretle ortaya çıkaran bir çalışma sistemine sahibiz."

BALİ: SİYASETİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM

Bali kamuda bir görev üstlenip üstlenmeyeceğine yönelik bir soruyu ise "Hiçbir zaman siyaset düşünmedim, düşünmeyeceğim" yanıtını verdi.

İŞ BANKASI'NDAN HAKAN ARAN AÇIKLAMASI

Bali'den boşalan koltuğa ise Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran'ın oturması bekleniyor.

İş Bankası’ndan da konuya ilişkin olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) şu açıklama yapıldı: “Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali, Bankamızın bu yıl mart ayında yapılacak Genel Kurulu itibarıyla genel müdürlük görevinden ayrılma kararı aldığını, genel kurul tarihine kadar görevini sürdüreceğini ve genel kurul irade gösterirse Yönetim Kurulu'nda göreve devam etmeyi düşündüğünü beyan etmiştir. Sayın Adnan Bali, resmi kurum ve yetkili kurulların da uygun görmesi halinde Genel Müdür Yardımcımız Sayın Hakan Aran'ı kendisinden sonra Genel Müdürlük görevini üstlenebilecek kişi olarak düşündüğünü açıklamıştır.”

Bali ismi son dönemde bakan olacağı iddialarıyla da kamuoyu gündemine gelmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasını duyurmasının ardından Bali'nin bakanlık görevine getirileceği iddia edilmişti. Bali bu durumu yalanlamıştı

İSTİFA DÜN YALANLANMIŞTI

Konuya ilişkin olarak İş Bankası'ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na dün şu açıklama yapılmıştı: "Çeşitli basın-yayın organlarında Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali'nin istifa ettiğine dair yer alan haberler asılsızdır. Sayın Adnan Bali görevini sürdürmekte olup konuya ilişkin 06.01.2021 tarihinde düzenlenecek basın toplantısında açıklamalarda bulunacaktır."

2011 YILINDA KOLTUĞA OTURMUŞTU

35 yıla yakın İş Bankası'nda çeşitli görevler üstlenen Adnan Bali, 1 Nisan 2011'de ise İş Bankası Genel Müdürlüğü'ne getirilmişti.

HAKAN ARAN KİMDİR?

Hakan Aran, 1968 yılında Antakya’da doğdu. 1990'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olan Aran, İş Bankası'nda 1990 yılında BT Sistem İşletimi Bölümü’nde stajyer yazılım uzmanı olarak göreve başladı. 2002 yılında Bilgi Teknolojileri Çözüm Geliştirme Bölümü Birim Müdürlüğü'ne, 2005 yılında ise Bölüm Müdürlüğüne yükseldi. 17 Temmuz 2008 tarihinde de İş Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Hakan Aran 13 yıldır genel müdür yardımcılığını görevini yürütüyor.


Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde bankacılık doktorası yapıyor. İş Bankası Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aran, evli ve üç çocuk babası. (EKONOMİ SERVİSİ)