İsa Mesih Şahin: Mülakat gitsin, liyakat gelsin

Mülakatın kaldırılması için kanun teklifi veren Gelecek Partisi Milletvekili İsa Mesih Şahin, "Mülakat kaldırılsın, objektif kriterlere dayalı bir KPSS yapılsın. Mülakat gitsin, liyakat gelsin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, öğretmenlik mesleğine girişte yapılan mülakat uygulamasının kaldırılmasını amaçlayan kanun teklifini TBMM’ye  sunmuştu. Teklif, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündeme alınarak görüşülecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gelecek Partili Şahin, “Mülakat liyakatin katili, adaletin düşmanı, gençlerimizin geleceğini karartan bir zehirdir. Gelin bu zehiri birlikte çıkarıp atalım ülkemizden. Mülakat kaldırılsın, objektif kriterlere dayalı bir KPSS yapılsın. Mülakat gitsin, liyakat gelsin” dedi.

Şahin teklifin gerekçesinde, öğretmenlik mesleğinin hem kadim gelenekte hem de sosyal hayatta önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Öğretmenlerin, öğrenciler ve toplum üzerindeki etkisinin büyük olduğunu belirten Şahin, mesleğin gereği gibi icra edilmesinin ülkenin gelişimi ve geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

Şahin, mülakatı gerçekleştiren jürinin öznel değerlendirmelerinin pek çok haksızlığı beraberinde getirdiğini ve adalet ile eşitlik ilkesini zedelediğini vurguladı. Ayrıca, mülakat esnasında yaşanan anlık stresin, adayların gerçek potansiyellerini yansıtamamalarına yol açtığını belirtti.