İşçiler İstanbul'da eylem yaptı: Atılanlar geri alınsın

İzmir'de DİSK/Gıda-İş’e üye oldukları için işten atılan işçiler, 18 gündür eylem yapıyor. İşçiler, bugün Euroserve işçileri Philip Morris Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de DİSK/Gıda-İş’e üye oldukları için işten atılan işçiler, haklarını almak için 18 gündür eylem yapıyor. Euroserve işçileri bugün Philip Morris Genel Müdürlüğü önünde bir araya geldi. İzmir Torbalı’da bulunan Philip Morris fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve'de DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçiler 18’inci gününde İstanbul'daki Philip Morris Genel Müdürlüğü önünde bir araya gelerek eylem yaptı.

İşçilerin düzenlediği eyleme, ETF Tekstil işçileri, İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, Birleşik Metal-İş Sendikası, İletişim-İş Sendikası, Cam Keramik-İş Sendikası, DERİTEKS, Liman-İş ve Tüm Bel-Sen temsilcileri destek verdi.

'İŞÇİLERİN EKMEK VE SULARA ULAŞMASINI ENGELLEDİLER'

Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, "Örgütlenme çalışmasını kırmak ve engellemek için onlarca arkadaşımız sürgün edilmeye çalışıldı. Şu ana kadar 120'yi aşkın işçi arkadaşımız keyfi ve hukuksuz biçimde işten atıldı. Onlarca yılını Marlboro Sigara Fabrikası'na vermiş alan işçiler, işten atıldıktan sonra insanlık dışı davranışlarla karşı karşıya kaldılar. Fabrika içinde tuvaletlere girmeleri engellendi, su dahi verilmedi. Fabrika dışında bekleyen işçi arkadaşlarımızın getirdiği ekmek ve sulara fabrika içindeki işçilere ulaşmasını engellediler" ifadelerini kullandı.

Aslan, "Yaşanan yüksek enflasyon, fahiş zamlar karşısında haklarını almak ve daha insani koşullarda çalışmak, insanca ücret almak isteyen Marlboro işçilerine dönük yaşanan işçi kıyımı karşısında sessiz kalmamız beklenemez" ifadelerini kullanarak, "Hem Torbalı'da hem burada mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. İşverenin bu keyfi tutumuna karşı ülkeyi yönetenler sessiz kalıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaşanan bu tutumlar karşısında işten atmalar yokmuş gibi davranıyor. Yasaları uygulamakla sorumlu olanların sessizliği patronlara daha fazla cesaret veriyor" dedi.
 
İşlerin talepleri ise şöyle sıralandı:
🔸Atılan işçiler geri alınsın,
🔸Ücretler insanca yaşanabilecek bir seviyeye çıkarılsın,
🔸Zorunlu mesailer kaldırılsın,
🔸Tüm mobbing ve baskı yöntemlerine son verilsin,
🔸Sendikalı ve iş güvenceli çalışma hakkımız tanınsın​​​. (HABER MERKEZİ)