İşçiler viyadük üstünde: 'Ya paramızdan ya canımızdan olacağız'

Aydın-Denizli otoban şantiyesinde çalışan ve işten çıkarıldıklarını öğrenen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası üyesi işçiler, ücretlerini almadıklarını söyleyerek eyleme başladı.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’na bağlı 50 işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eyleme geçti. İşçiler eylemin ikinci gününde Kod 46 ile işten çıkarıldıklarını öğrendi.

İşçilerin kaldıkları otelin bu sabah saatlerinde jandarma tarafından basıldığını belirten İYİ -SEN Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, işçilerin Aydın-Denizli otobanında inşa ettikleri 40 metre yükseklikteki viyadük ayağının üzerinde olduklarını aktardı. 

'KOD 46'DAN ÇIKIŞ VERDİLER'

İşten çıkarılan ve viyadüğün üzerinde olan bir işçi, “Bizim çoluk çocuğumuzun rızkı gasp ediliyor. 50 gündür çalışıyoruz ama haklarımızın hepsini gasp edip bize ödeme yapmaya yaklaşmıyorlar” dedi. Bir süredir ücretlerinin verilmesi ile ilgili oyalandıklarını söyleyen işçi, “Bizimle dalga geçiyorlar. Kod 46’dan bize çıkış veriyorlar, sigortamızda bize hırsız damgası vuruyorlar. Biz hepimiz buradayız. 5 gündür sessiz sedasız bir şekilde bekliyoruz ki, ücretlerimizi versinler. Bugün en son dalga geçer gibi 'size 31'inde bir parça veririz' dediler. Biz de dedik ki, 'Bizimle dalga mı geçiyorsunuz?' Çoluğumuzun çocuğumun karşısına boynumuz bükük çıkalım istiyorlar" ifadelerini kulland.

“Ya canımızdan olacağız ya paramızdan olacağız” diyen işçi, “Biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz” diye sözlerine ekledi.

 

'İŞÇİLER VİYADÜK ÜSTÜNDE BEKLİYOR'

İşçilerin kaldıkları otel sabah saatlerinde jandarma tarafından basıldığını belirten İYİ-SEN Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, "İşçi arkadaşlarımız çalıştıkları şantiyeye gitmesinler diye otelin önüne gelerek kendilerine gözdağı verildi” dedi.

Kırlangıç, şantiyede yaşananlara dair şunları aktardı: “Arkadaşlarımız uzun zamandır çalışıyorlar. Ücretlerin gecikmesi ile ücretlerini talep etmeye başlıyorlar. Firma yetkilileri şarşamba en son cuma diyor. Cuma oluyor pazartesi... İşçiler de ‘Eğer pazartesi yatmazsa, biz sendikaya haber vereceğiz, haklarımızı aramak için eyleme geçeceğiz’ diyor. Bunun ardından cumartesi günü işten çıkarılıyorlar. Pazartesi sabah saatlerinde mesajlar gelmeye başlıyor ve  Kod 46 yani 'yüz kızartıcı suç’ ile işten çıkarıldıklarını öğreniyorlar. Bununla birlikte eyleme geçiyorlar."

Jandarmanın işçiler üzerinde baskı kurduğunu söyleyen Kırlangıç, “Bu sabah eyleme devam etmek için arkadaşlarımız kaldıkları yerden şantiyeye doğru giderken engellenmiş. Arkadaşlarımızı gözaltıyla korkutmaya çalışmışlar. Ardından da arkadaşlarımız köprünün üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunmuş. Polis, jandarma itfaiye hepsi şu anda orada, bekliyoruz” dedi.