İsdemir'den 79 milyon dolarlık yeni yatırım

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş, 'proje içinde proje' olarak nitelendirilen yeni tesisini 25 Nisan itibariyle devreye aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden İskenderun Demir ve Çelik A.Ş (İsdemir), demir-çelik sektöründe yaptığı yatırımlarını sürdürüyor. 

İsdemir, son olarak 25 Nisan 2024'te devreye aldığı Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi (İkiz tip RH-OB) ile 79 milyon 500 bin dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

Yerleşimi ve birçok alt projeyi kapsaması nedeniyle "proje içerisinde proje" olarak nitelendirilen yeni tesis, çelik içinde asgari düzeyde olması beklenen hidrojen, azot ve oksijen gibi gazların giderilmesine, metalik olmayan inklüzyonların miktarının azaltılmasına ve ultra düşük karbon ihtiva eden kalitelerin üretilmesine olanak sağlıyor. 

Erdemir Mühendislik'in tüm departmanları ile dahil olduğu projenin önemli kilometre taşlarından RH-2 İstasyonu'nda sıcak testleri 25 Mart 2024 tarihi itibari ile başlarken, istasyonda bugüne kadar 30 döküm gerçekleştirildi.

Soğuk testlerin devam ettiği RH-1 İstasyonu'nda ise, testlerin tamamlanmasının ardından bu yılın Haziran ayında üretime başlanması planlanıyor. İkiz Tip Gaz Giderme (RH-OB) Tesisi'nin tam kapasite devreye girmesi ile birlikte İsdemir, çeşitli kalitelerde üst düzey çelik kalitelerini de ürün portföyüne ekleyecek.