İskoçya Başbakanı: Liz Truss, Vogue dergisine nasıl röportaj vereceğini sordu

İskoçya Başbakanı Sturgeon, Glasgow'da geçen yıl iklim zirvesinde görüştüğü İngiltere Dışişleri Bakanı Truss'ın "Vogue dergisine nasıl röportaj vereceği" şeklinde soru yönelttiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, İngiltere'de Muhafazakar Parti liderliğinin güçlü adayı Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın geçen yıl kendisine "Vogue dergisine nasıl röportaj vereceği" yönünde soru yönelttiğini söyledi. 

Guardian'ın haberine göre, İskoçya Başbakanı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Glasgow'da geçen yıl Cop26 zirvesinde bir araya geldiği Truss'la aralarında geçen diyaloğu anlattı.

Zirveden kısa süre önce Vogue dergisine röportaj verdiğini anımsatan Sturgeon, Truss'ın bu konuyla ilgili sorular sorduğunu belirterek "Benimle asıl konuşmak istediği şey buydu, Vogue'a nasıl girebileceğini bilmek istiyordu" dedi.

Sturgeon, İngiltere Dışişleri Bakanı'nın daha önceki açıklamalarında kendisiyle ilgili eleştirilerde bulunmasının hatırlatılması üzerine "Truss'ın ilgi aradığı" yönünde yorumda bulundu. 

İsveç Başbakanı, "Glasgow'da dünyanın en büyük iklim değişikliği konferansındaydık, dünya liderleri gelmek üzereydi. Onun benimle konuşma konusu ise buydu. Eminim çok daha önemli şeyler hakkında konuşmamız olacak. Eminim çok geçmeden Vogue'da olur" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)