İskoçya Başbakanı Yousaf'ın ailesi Gazze'den ayrıldı

İskoçya Başbakanı Humza Yousaf, eşi Nadia El Nakla'nın anne ve babasının Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'den ayrıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İskoçya Başbakanı Humza Yousaf, eşi Nadia El Nakla'nın anne ve babasının bu sabah Refah Sınır Kapısı üzerinden abluka altındaki Gazze'den ayrıldığını açıkladı.

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir açıklama yapan Başbakan Yousaf ve El Nakla, "Düşüncelerimiz Gazze'den ayrılamayan ve halen orada acı çekenlerle. Seslerimizi barış için yükseltmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Humza Yousaf ve Nadia El Nakla, ortak yazılı açıklamalarında ayrıca Gazze'de 'acil ateşkes' ilan edilmesi ve insani koridor açılması yönündeki taleplerini de tekrar dile getirdi.

Ne olmuştu?

Gazze-Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı, 1 Kasım Çarşamba sabahı ağır yaralıların ve çifte vatandaşlar da dahil yabancı pasaport sahiplerinin tahliyesi için açılmıştı. 3 Kasım sabahı basına yansıyan haberlerde de Nadia El Nakla'nın anne ve babası Elizabeth ve Maged El Nakla'nın Gazze'den bugün ayrılacak kişiler listesinde olduğu bildirilmişti.

Yousaf, 9 Ekim'de yaptığı açıklamada, eşinin İskoçya'da yaşayan annesi ve babasının, İsrail ve Gazze'deki gelişmeler sırasında kayınpederinin 92 yaşındaki hasta annesini ziyaret için Gazze'de bulunduklarını ve bölgede mahsur kaldıklarını bildirmişti.

İsraillilerin, kendilerine ülkeyi terk etmelerini söylediğini ancak ülkeden çıkmalarının mümkün olmadığını dile getiren Humza Yousaf, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın güvenli geçiş garantisi veremeyeceğini kaydetmişti.

Yousaf'ın Gazze'de mahsur kalan kayınvalidesi Elizabeth El Nakla, 13 Ekim'de paylaştığı videoda, gözyaşlarına hakim olamamış ve "İnsanlık nerede? Dünyanın neresinde insanların kalbi var da bu çağda buna izin veriyor?" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)