İskoçyalı teknik adam Walter Smith öldü

İskoçya Ligi'nde 10 şampiyonluğu bulunan tecrübeli teknik adam Walter Smith vefat etti. Birçok kulüp Smith'in ardından veda mesajları paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ada futbolunun en başarılı isimlerinden olan Walter Smith 73 yaşında vefat etti. Smith'in ölümü üzerine UEFA, İskoçya Futbol Federasyonu, Manchester United, Glasgow Rangers kulüplerinden taziye mesajları paylaşıldı. 

Smith'in vefatı üzerine Glasgow Rangers kulübü sosyal medya hesabını karartarak logosunu siyah-beyaz hale getirdi. İskoçya Futbol Federasyonu'ndan "Eski İskoçya milli antrenörü ve İskoç futbol tarihinin en başarılı teknik direktörlerinden Walter Smith'in vefatını öğrenmenin derin üzüntüsü içindeyiz. İskoç Futbol Federasyonu'ndaki herkesin düşünceleri şu anda arkadaşları ve ailesiyle birlikte" mesajı paylaşıldı.

SMITH'İN KARİYERİ

1948'de İskoçya'da doğan Smith, uzun yıllar Dundee United'da forma giydi. Kariyerine daha sonra teknik direktör olarak devam eden Smith, 1982'ten 1986'ya kadar İskoçya Milli Takımı'nı yönetti. Daha sonra sembol haline geleceği Glasgow Rangers'a geçen Smith, 1991-1998 ve 2007-2011 arasında başkent ekibini çalıştırdı. Rangers'ı başında 10 lig şampiyonluğu, 6 İskoçya Kupası ve 5 İskoçya Lig Kupası kazandı. Smith, 2008'de Rangers'la UEFA Kupası'nda final oynadı.

Smith 1998-2002 arasında ise İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'ı çalıştırdı, bir süre Manchester United ve İskoçya Milli Takımı'nda Sir Alex Ferguson'ın yardımcılığını yaptı. 

(HABER MERKEZİ)