İslam Memiş: Elinde 1 milyon TL'si olan yatırımcı...
Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, elinde 1 milyon TL'si olanlar için uyarılarda bulundu. Memiş, portföy çeşitliliğine vurgu yaptı.
DUVAR - Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2025 yılının küresel ekonomiler için oldukça karışık ve belirsiz bir yıl olmasını beklediğini açıkladı.
Memiş'in TV100'de '1 milyon TL’si olan biri ne yapmalı? 2025 yılında altın ve bitcoin ne kadar olur?' başlığıyla yazdığı yazı şöyle:
"
20 Ocak tarihine kadar sıkıcı bir piyasa bekliyorum.
Yani, Donald Trump, resmi olarak görevi teslim almadıkça piyasalar kendine yeni bir hikaye oluşturamaz. 2025 yılı için her çeyreğin ayrı bir hikayesi, ayrı bir trendi olmasını bekliyorum.
Yılın ilk çeğreğinde ABD Başkanı Donald Trump'ın vereceği mesajlar, piyasalar için önemli olacak. ABD-Çin ticaret savaşları, AB ülkelerine uygulanması beklenen ek vergi yükümlülükleri, ABD'nin borç krizi, jeopolitik gerilimler gibi bir çok belirsizlikler var.
Yılın ilk yarısını ekonomi ve piyasa odaklı, ikinci yarısını jeopolitik gerilimin etkisinde kalmasını bekliyorum.
Yılın ilk yarısı 2024'e kıyasla daha ılımlı geçebilir. Çünkü enflasyon rakamların gerilemesi, faiz indirimlerin gerilemeye devam etmesi, Rusya-Ukrayna barış görüşmeleri gibi konular iyimserliği destekleyebilir.