İslam'dan Mengü'ye yanıt: Çoğulcu demokrasi için herkesle çalışırım

CHP'ye katılmasına tepki gösteren eski vekili Şahin Mengü'ye yanıt veren İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, “Çoğulcu demokrasi için eşit şartlarda herkesle çalıştım ve çalışırım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'ye katılan İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, eski CHP milletvekili Şahin Mengü'nün kendisine yönelik açıklamasına yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan İslam, “Sayın Şahin Mengü ile Esenboğa Havalimanı'nda karşılaşmış, uçak kalkana kadar kısa bir sohbet de etmiştik. Engellemiş ve aşağıdakileri yazmış. CHP'liler şunu bilsin isterim: Çoğulcu demokrasi için eşit şartlarda herkesle çalıştım ve çalışırım” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, 4 Mart 2020'de partisinden istifa etmişti.

Bağımsız olarak milletvekilliği görevine devam eden İslam, 9 Mart 2021 günü gerçekleşen CHP Grup toplantısında CHP'ye katılmıştı.

İslam'ın CHP'ye katılmasına tepki gösteren eski CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, “Cihangir İslam'a CHP rozeti takılması tüm bu partiye gönül veren laiklikten yana olan ulusalcılara, siz bu partiden gidin biz sizi istemiyoruz demektir. Bu partiye emek vermiş, gönül vermiş insanları bu aymazlığa tepki vermeye çağırıyorum” demişti. (HABER MERKEZİ)