İsmailağa'nın lideri Ustaosmanoğlu vefat etti

İsmailağa tarikatının lideri Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu için yarın İstanbul Fatih Camii’nde tören düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nakşibendi tarikatının İsmalağa kolunun lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, 93 yaşında öldü. 

Ustaosmanoğlu, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu. 

Ölüm haberi tarikatın 'İsmailağa Camii' isimli onaylı Twitter hesabından duyuruldu.  

DAVUTOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ustaosmanoğlu'nun vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı. Ustaosmanoğlu'nu salı günü hastanede ziyaret ettiğini belirten Davutoğlu "Ülkemizin manevi kanaat önderlerinden, kıymetli Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Salı günü hastanede ziyaret edip, dua etmiştik. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Sevenlerine, talebelerine başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ederim" dedi. 

İSMAİLAĞA CEMAATİ: HANIM KARDEŞLERİMİZİN CENAZEYE KATILMAMALARINI RİCA EDERİZ

Vefat haberinin ardından sosyal medyada paylaşım yapan İsmailağa cemaati ise Ustaosmanoğlu'nun cenazesine kadınların katılmamasını istedi.

Cemaatin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Mahmut Efendi Hazretlerimizin hanımların cenazelere katılmalarına razı olmadığı kemsin olarak bilinen bir husustur.  Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin, Mahmud Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz" denildi. 

Ustaosmanoğlu için yarın İstanbul Fatih Camii’nde düzenlenecek cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bildirildi. (HABER MERKEZİ)