İspanya ve Fransa'da çiftçiler ayakta: Yüzlerce traktörle sınırı kapattılar

İspanya-Fransa sınırını traktörleriyle kapatan çiftçiler, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde milletvekillerine seslendi. Eylemciler, talepleri karşılanana kadar 'durmayacaklarını' bildirdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın güneybatısı ve kuzeydoğu İspanya'da traktörleriyle bir araya gelen çiftçiler, iki ülke sınırını kapattı. Katalonya bölgesinde yüzlerce çiftçi, İspanya ile Fransa'yı kara yoluyla birbirine bağlayan AP-7 otoyolunda toplandı. Traktörleriyle sınıra giden çiftçiler, 6-9 Haziran'da düzenlenmesi beklenen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesinde milletvekillerine seslendi.

İspanya Trafik Genel Müdürlüğü (DGT), olası trafik kesintilerine karşı uyardı. Çiftçilerin ve köylerde yaşayan vatandaşların haklarının savunuculuğunu üstlenen Revolta Pagesa platformunun çağrısıyla bir araya gelen çiftçiler, gösterilerini 24 saat boyunca sürdürecek.

FRANSA'DAKİ ÇİFTÇİLERDEN ABLUKA ÇAĞRISI

Fransa'da ise Haute-Garonne bölgesinde bir araya gelen eylemciler, İspanyol çiftçilerle koordineli olarak abluka çağrısında bulundu. 'Ultras de l'A64' adlı kolektifin girişimiyle örgütlenen çiftçilerin sayısının 3 bini bulacağı belirtildi. Fransa'nın Doğu Pireneler Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Sınırın her iki tarafındaki çiftçilerin gösterileri nedeniyle, A9 otoyolu ve ayrıca Col d'Ares erişime kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi. Eylemciler, talepleri karşılanana kadar 'durmayacaklarını' bildirdi. 

Genel enflasyon ve alım gücü krizinden etkilenen çiftçiler, yerli ürünlere öncelik verilmesini talep ediyor ve AB Yeşil Anlaşması’yla beraber artan vergilere karşı çıkıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)