İspanya'da 22 kişiye kasten virüs bulaştıran adam tutuklandı

İspanya'da korona virüsüne yakalanmasına rağmen işe ve spor salonuna gitmeye devam ederek 22 kişiye virüs bulaştıran bir kişi tutuklandı. Adamın "Hepinize virüs bulaştıracağım" dediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Mallorca adasında 40 derece ateşi olmasına ve öksürmesine rağmen ısrarla işe ve spor salonuna gidip en az 22 kişiye Covid-19 bulaştıran bir kişi tutuklandı. 40 yaşındaki erkek hastanın, kendisine eve dönmesini söyleyen iş arkadaşlarına maskesini çıkarıp öksürerek "Hepinize korona virüsü bulaştıracağım" dediği belirtiliyor.

Saldırı suçlamasıyla tutuklanan bu kişinin iş yerinden beş ve spor salonundan üç kişiye Covid-19 bulaştırdığı tespit edildi. Polis, bu kişilerin de kendi aile üyelerinden üçü bebek olmak üzere 14 kişiye virüsün bulaştığını saptadı.

İspanyol polisinden yapılan açıklamaya göre, bu kişi birkaç gündür semptom göstermesine rağmen işe gitmeye devam etti, kendisine evde kalmasını söyleyen iş arkadaşlarını da reddetti. Bir akşam PCR testi yaptırmayı kabul etmesine rağmen, ertesi gün sonuçlar çıkmadan önce de hem işe hem spor salonuna gitti. Adamın, 40 derece ateşi olmasına, öksürmesine ve bir önceki gün test yaptırmasına rağmen ofise gitmesine kızan iş arkadaşlarının önünde maskesini çıkarıp öksürerek "Hepinize korona virüsü bulaştıracağım" dediği de öne sürüldü.

Ocak ayının sonundan bu yana 'bir kişinin hastalığını saklayarak etrafa bulaştırdığı' iddialarını araştıran polis, en az 22 kişiye Covid bulaştırdığı tespit edilen adama saldırı suçlaması yöneltti. (DIŞ HABERLER)