İspanya'da 862 kilogram 'siyah kokain' ele geçirildi

İspanya ile Portekiz polisinin ortak operasyonunda, kokusu alınmış kokaini mangal kömürü şeklinde saklayan bir çete yakalandı. Operasyonda 862 kilogram 'siyah kokain' ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın kuzeyindeki Castilla y León bölgesinde, mangal kömürü gibi görünecek şekilde kamufle edilmiş 862 kilogram kokain ele geçirildi. İspanya ve Portekiz polisinin ortak operasyonu ile yakalanan kokainin, narkotik köpeklerine yakalanmamak için kokusunun da değiştirildiği açıklandı. 

ŞÜPHELİ İTHALATIN İZİ UYUŞTURUCU KAÇAKÇISINA UZANDI

İspanyol polisi, kokusuz ve 'siyah' kokaini Latin Amerika'dan Avrupa'ya sokan çetenin çökertildiğini ve üç kişinin tutuklandığını açıkladı. Açıklamaya göre söz konusu polis operasyonu 2020 yılında, bir ticaret şirketinin beyan ettiği faaliyetleriyle uyuşmayan, şüpheli ithalatlar için bir dizi kurumu paravan olarak kullandığının anlaşılmasıyla başladı. Polis, bu işyerinin izini sürünce, geçmişte Bolivya'da 11 ay hapis yatmış olan, Bask bölgesinde tanınmış bir uyuşturucu kaçakçısının ismine ulaştı.

Bu süreçte yapılan takip sonucunda Portekizli yetkililerin bir limana düzenlediği baskında, iki konteynerde bulunan mangal kömürünün esasında kokain olduğu anlaşıldı. İspanyol polisinden yapılan açıklamada, Meksikalı ve Kolombiyalı kartellerin kokaini mangal kömürü gibi gösterip polise yakalanmamak için karmaşık bir kimyasal süreç uyguladığı belirtildi. 

1364 TORBA GERÇEK MANGAL KÖMÜRÜNÜN ARASINA KARIŞTIRMIŞLAR

Açıklamada, "Uyuşturucu bu yolla neredeyse fark edilemez hale geldi çünkü şekli ve rengi mangal kömürüne çok benziyordu. Dahası, kokainin kendine özgü kokusu da ortadan kaldırılmıştı. Dolayısıyla, uzman narkotik köpekler tarafından yakalanamıyordu" denildi. Çetenin, yakalanma riskini daha da azaltmak için 1364 torba gerçek mangal kömürünün arasına 30 torba 'kokusuz siyah kokain' karıştırdığı da belirtildi.

Bu yöntemin Portekiz'deki liman baskınında ortaya çıkarılmasının ardından son olarak, Portekiz'den İspanya'nın kuzeyine kamyonla gönderilen iki konteynerde de aynı şekilde saklanmış kokain bulundu. İspanya'da çetenin kullandığı bir mülke yapılan baskında ele geçirilen kokain bir laboratuvarın yardımıyla ayrıştırıldı. (DIŞ HABERLER)