İspanya'da içi doldurulmuş yüzlerce hayvan bulundu

İspanya'da depo baskınında çita, leopar, aslan, vaşak, kutup ayısı, beyaz gergedanın aralarında olduğu yaklaşık 405 korunan türe ait doldurulmuş hayvanlar bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya polisi Valencia'daki dev bir depoda gergedan, kutup ayısı ve fil gibi içi doldurulmuş hayvanlar buldu. 400'ü aşkın korunan türün bulunduğu depoda, içi doldurulmuş hayvanların yaklaşık 29 milyon euro değerinde olduğu tahmin ediliyor. Avrupa'da son yıllarda görülen en büyük tahnitçilik operasyonu olduğu belirtiliyor. 

Reuters'ın haberine göre, İspanya'nın Valencia kentine bağlı Betera kasabasında güvenlik görevlileri tarafından yapılan operasyonda iki ayrı depoda toplam bin 90 adet doldurulmuş hayvan bulundu. Söz konusu hayvanlardan 405'inin ise koruma altındaki türlere ait olduğu bildirildi. Yetkililer, bir milyardere ait olduğu tespit edilen doldurulmuş hayvan koleksiyonunun değerinin 29 milyon euro olduğunu açıkladı.

Operasyonda, nesli tükenmiş olan kıvrık boynuzlu Oriks ile nesli tükenme tehlikesi altında olan Addaks ve Bengal kaplanının yanı sıra leopar, aslan, kaplan, fil, vaşak, kutup ayısı, beyaz gergedanlarla birlikte 198 adet fildişi de bulunduğu belirtildi. Haberde, Valencia polisinin Betera'da özel bir koleksiyon olduğu yönünde geçen yıl kasım ayında başlattığı soruşturmanın sonucunda depolara baskın yaptığı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler ispanya tahnitçilik