İsrail askerleri, Gazze'deki Kemal Advan Hastanesi'ni ablukaya aldı ve ateş açtı

İsrail askerleri, Gazze'de kuşattığı Kemal Advan Hastanesi'ne ateş açtı. İsrail ordusu, hastanedekileri defalarca saldırıp yıktığı Şifa Hastanesi'yle aynı sonu yaşatmakla tehdit etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi, İsrail askerleri tarafından kuşatıldı.

AA'nın haberine göre, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, hastaneyi kuşatan askerlerin yönetim ofisine ateş açtığı aktarıldı.

İsrail askerlerinin hastanenin boşaltmasını istediği, aksi takdirde "Şifa Hastanesi'nde yaşanan yıkım, ölüm ve tutuklamaların burada da olacağı" yönünde tehditte bulunduğu belirtildi.

Ayrıca, İsrail askerlerinin hastanedeki yoğun bakım hastalarından birinin nakline yardım eden ambulans çalışanlarından birini alıkoyarak götürdüğü kaydedildi.

Bakanlık açıklamada, özellikle Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sağlık kuruluşları ve çalışanlarının can güvenliğinin sağlanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

İsrail ordusu, Gazze'de hastaneleri defalarca hedef aldı. Şifa Hastanesi'ne çok sayıda saldırı ve baskınların ardından son olarak 1 Nisan'da saldırdığı hastaneyi yıkmıştı. 

(ANADOLU AJANSI)