İsrail basını: Kabine Lübnan'a ilişkin 'bir sonraki aşama'yı onayladı

İsrail havadan Beyrut'u vururken, askeri kara araçları da Lübnan'ın güneyine doğru ilerliyor. İsrail basını; hükümet ve güvenlik kabinesinin saldırıda 'yeni aşama'yı onayladığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İsrail ordusu havadan bombaladığı Lübnan'a karadan da işgal için yaklaşırken Binyamin Netanyahu hükümetinden kara harekatına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

AA'nın İsrail basınından aktardığına göre buna rağmen hükümet ve savaş kabinesi saldırılarda "bir sonraki aşama"ya onay verdi. 

Maariv gazetesinin haberine göre, İsrail hükümeti ve güvenlik kabinesi saatler boyu süren görüşmelerin ardından bu kararı resmi olarak aldı.  

Yedioth Ahranot gazetesinin haberinde ise bazı bakanlar ABD'nin Lübnan'da yönelik kara işgaline ilişkin paylaştığı bilgilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, bakanlara Lübnan'daki duruma ilişkin yorum yapmaktan kaçınmaları uyarısı yapıldı.

SINIRDAKİ HAREKETLİLİK ARTIYOR

Lübnan sınırındaki İsrail ordusunun askeri hareketliliği devam ediyor.

Lübnan tarafına İsrail ordusunun attığı aydınlatma fişekleri yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Hayfa'da yüksek noktalardan görülebiliyor. 

 

(ANADOLU AJANSI)