İsrail basını, Netanyahu'nun yatak odasının görüntülerini paylaştı: İHA saldırısını Hizbullah üstlendi

Hizbullah medya şefi Afifi, Netanyahu'nun konutuna yönelik saldırının 'tüm sorumluluğunu' üstlendiklerini bildirdi. Öte yandan İsrail medyası, olaya ilişkin yayın yasağının kaldırıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen bir insansız hava aracının (İHA), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun konutunu hedef aldığı belirtilmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan Hizbullah medya şefi Muhammed Afifi, Netanyahu'nun konutuna yönelik saldırının 'tüm sorumluluğunu' üstlendiklerini duyurdu.

İsrail'in saldırılarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Hizbullah medya şefi Muhammed Afifi, "Ateş altında müzakere yok" dedi. 

İSRAİL BASINI DUYURDU: YAYIN YASAĞI KALKTI

Öte yandan İsrail basını, Netanyahu'nun konutuna yönelik saldırının ardından yürürlüğe koyulan yayın yasağının kaldırıldığını duyurdu. İsrail medyası, saldırıya ilişkin görüntüleri yayınladı. Görüntülerde, İsrail Başbakanı'nın konutunun zarar gördüğü kaydedildi.

Times of Israel'in haberine göre, Netanyahu'nun konutundaki en büyük hasar yatak odasında meydana geldi. Olayın ardından çekilen fotoğraflarda, yatak odası penceresinin camının çatladığı görüldü. Netanyahu ile eşini saldırı sırasında evde olmadığı belirtildi.

NETANYAHU NE DEMİŞTİ?

Lübnan'dan fırlatılan İHA, İsrail'in kuzeyinde Kayserya kentinde Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etmişti. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada da Netanyahu'nun Kayserya'daki evine doğru bir İHA fırlatıldığı kaydedilmişti. Netanyahu saldırıdan Hizbullah'ı sorumlu tutarak 'suikast girişimi' olarak nitelendirmiş ve 'vahim bir hata' olarak değerlendirmişti. 

İran'ın vekili olarak nitelediği Hizbullah'ın 'kendisi ve eşine suikast girişiminin feci bir hata olduğunu' belirten Netanyahu, bunun ne kendisinin ne de İsrail'in 'düşmanlarına karşı savaşında caydırıcı olmayacağını' dile getirmişti. Netanyahu, daha önceden de tekrar ettiği zafer söylemini yineleyerek, "İsrail savaşın tüm hedeflerine ulaşacak ve gelecek nesiller boyunca kalıcı olacak şekilde bölgenin güvenlik gerçeğini değiştirmek konusunda kararlı" ifadelerini kullanmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)