İsrail: Bıçaklı saldırı girişiminde bulunan Kanada vatandaşı öldürüldü

İsrail polisi, Netiv Ha’asara yerleşim yerinde Kanadalı bir kişinin bıçaklı saldırı teşebbüsünde bulunduğunu ve 'etkisiz hale getirildiğini' açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail askerleri, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara tepki gösteren bir Kanada vatandaşını bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla vurarak öldürdü.

AA'nın aktardığına göre, ordudan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi sınırında yer alan yerleşim yeri Netiv Ha’asara yakınında bıçaklı saldırı girişiminde bulunulduğu iddia edildi. Açıklamada, saldırı girişiminde bulunduğu ileri sürülen kişinin 'etkisiz hale getirildiği' aktarılırken, İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, olayda yaralanan olmadığını bildirdi. İsrail polisi de konuya ilişkin açıklamasında, bir Kanada vatandaşının ülkenin güneyinde bıçaklı saldırı teşebbüsünde bulunduğunu belirtti. Olayın 'terör saldırısı' sözleriyle tarif edildiği açıklamada, saldırganın 'etkisiz hale getirildiği' ifade edildi. 

'İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE SİVİLLERİ ÖLDÜRÜYOR'

İsrail basınına yansıyan haberlerde de bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddia edilen kişinin Kanada vatandaşı olduğu bilgisi verildi. Kanada vatandaşının Netiv Ha’asara yakınında "İsrail ordusu Gazze'de sivilleri öldürüyor" diye bağırdığı belirtildi. Daha sonra bıçak çıkardığı iddia edilen Kanada vatandaşının İsrail askerlerince vurulduğu ve olay yerinde öldüğü kaydedildi. Ölen Kanada vatandaşının turist olarak İsrail'e geldiği aktarıldı. İsrail makamlarından ölen kişinin kimliğine ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)