İsrail devlet televizyonu: Netanyahu güvenlik toplantısı bitene kadar Filistinlileri serbest bırakmayacak

İsrail devlet televizyonuna konuşan İsrailli yetkililer, Filistinli rehinelerin serbest bırakılması kararının Netanyahu'nun güvenlik toplantısından çıkacak sonuca göre verileceğini söyledi.

İsrail devlet televizyonu: Netanyahu güvenlik toplantısı bitene kadar Filistinlileri serbest bırakmayacak
Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze'de ateşkes ve rehine takası anlaşması kapsamında bugün serbest bırakması gereken 620 Filistinli rehinenin teslimini, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun bu akşam düzenleyeceği güvenlik toplantısının bitimine kadar geciktireceği belirtildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın İsrailli kaynaklara dayandırdığı haberinde, Tel Aviv yönetiminin Başbakan Netanyahu'nun bu akşam İsrailli yetkililerle gerçekleştireceği güvenlik toplantısının sonuna kadar Filistinli rehineleri serbest bırakmayacağı ifade edildi.

İsrailli kaynaklar, Netanyahu'nun bu akşam yapacağı güvenlik toplantısında ateşkes anlaşmasının ilk aşamasının devamında atılacak adımları ve teslim edilecek 4 İsrailli rehinenin cenazesinin durumunu ele alacağını aktardı.

Filistinlilerin, toplantıdan çıkacak karara göre serbest bırakılacağı öne sürüldü.

'GAZZE'DE 63 İSRAİLLİ REHİNE KALDI'

Benyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde 63 İsrailli rehinenin kaldığını söyledi. İsrail Başbakanlık Ofisi'nin X hesabından yapılan paylaşıma göre, Netanyahu şu ana kadar 147'si sağ ve 45'i ölü olmak üzere 192 İsrailli rehinenin teslim alındığını aktardı.

Netanyahu, 63 rehinenin geri dönmesi için çalışacaklarını belirtti.

"Unutmayacağız ve affetmeyeceğiz" diyerek tehditte bulunan Netanyahu, bugün serbest bırakılan 6 İsrailli rehineyi sevinçle karşıladıklarını, hafta içi cenazesi teslim edilen 4 İsrailli rehine için ise üzüldüklerini ifade etti.

HAMAS'IN DÜN TESLİM ETTİĞİ CENAZENİN BİBAS'A AİT OLDUĞU DOĞRULANDI

Öte yandan, Tel Aviv'deki Ebu Kabir Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Chen Kugel, dün gece Hamas tarafından Uluslararası Kızılhaç'a teslim edilen ve İsrail'e getirilen cenazenin, yapılan incelemeler sonucunda İsrailli rehinelerden Shiri Bibas'a ait olduğunun resmi olarak doğrulandığını açıkladı.

Hamas, Gazze Şeridi'nde "İsrail saldırısında ölen 4 İsrailli rehineye ait olduğu cenazeyi", ateşkes anlaşması kapsamında 20 Şubat'ta teslim etmiş, İsrail esirlerden Shiri Bibas'a ait olduğu düşünülen cenazenin Filistinli bir kadına ait olduğunu açıklamıştı. Karışıklık olma ihtimalini incelediklerini duyuran Hamas, dün akşam saatlerinde Shiri Bibas'ın cenazesini teslim etmişti.

(ANADOLU AJANSI)