İsrail Dışişleri Bakanı Katz'dan 'Türkiye, NATO'dan çıkarılsın' çağrısı

Erdoğan'ın "Nasıl Karabağ'a girdiysek aynen onlara da yaparız" sözleri sonrası İsrail Dışişleri Bakanı diplomatlara "Türkiye'nin ittifaktan çıkarılması için NATO üyeleriyle temas" talimatı verdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım" sözlerinin ardından başlayan polemik devam ediyor. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre İsrail Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan’ın açıklamasının ardından bugün açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’i işgal etme tehditleri ve tehlikeli söylemi ışığında, Dışişleri Bakanı Israel Katz, diplomatlara … Türkiye’nin kınanması çağrısında bulunarak ve bölgesel ittifaktan çıkarılmasını talep ederek acilen tüm NATO üyeleriyle temasa geçmesi talimatını vermiştir.”

'İRAN'IN ŞER EKSENİNİN MENSUBU OLDU'

Katz, konuya ilişkin açıklamasında, “Erdoğan, Saddam Hüseyin’in adımlarını takip ediyor ve İsrail’e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamalı” ifadelerini kullandı. Katz, sözlerini şöyle sürdürdü: “İsrail’e yönelik terör saldırılarından sorumlu olan Hamas karargahlarına ev sahipliği yapan Türkiye, Hamas, Hizbullah ve Yemen’deki Husilerin yanında İran’ın şer ekseninin bir mensubu olmuştur.”

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)