İsrail Dışişleri Bakanı: Sivilleri hedef almıyoruz

Elektriğini, suyunu, gıda sevkiyatını tamamen kestiği Gazze'de yaklaşık 6 bin kişiyi katleden İsrail'in Savunma Bakanı Cohen: Erkek, kadın, çocukları değil sadece Hamas teröristlerini hedef alıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın 17 Ekim'de saldırılarının ardından Gazze'ye bomba yağdıran ve çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 6 bin kişiyi öldüren İsrail'in Savunma Bakanı Eli Cohen, ülkesinin uluslararası hukuka uygun davrandığını ve "insanları hiçbir zaman hedef almadığını" öne sürdü.

AA'nın aktardığına göre Cohen "ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de sivilleri korumak için çatışmaya 'insani ara' verilmesi gerektiğini söyledi. Siz bu teklif hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtladı.

İsrail'in bölgeye insani yardım, su, gıda ve ilaç sağladığını iddia eden İsrailli bakan, "Biz hiçbir zaman insanları hedef almadık." dedi.

Erkek, kadın ve çocukların hedef alınmadığını savunan Cohen, "Sadece Hamas teröristlerini hedef alıyoruz." diye konuştu. Cohen, İsrail'in uluslararası hukuka göre hareket ettiğini ileri sürdü.

'BM İLE İLİŞKİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'le görüşmesini BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamalardan dolayı iptal ettiğini aktaran Cohen, "Guterres, BM'nin en önemli ülkeleri olan ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'yı temsil etmiyor." değerlendirmesini yaptı.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan ise "BM ve bölgemizde konumlu BM yetkilileriyle ilişkilerimizi gözden geçireceğiz." diye konuştu. Guterres'in ifadelerini "teröre destek vermek" olarak değerlendiren Erdan, İsrail'deki BM yetkililerinin de tarafsız davranmadığını iddia etti.

BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin oturumundaki konuşmasında Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'de gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, "Ancak Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor. Topraklarının adım adım yerleşim yerleri tarafından ele geçirilmesine ve şiddete şahit oluyor. Ekonomileri yıkılmış, insanlar yerlerinden edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Siyasi çözüme olan inançları yok olmaya başladı.

Filistin halkını toplu cezalandırmayı meşru kılamayacağını" vurgulayarak, "Savaşların bile kuralları vardır." demişti. (HABER MERKEZİ)