İsrail Dışişleri Bakanı'ndan bayrak tepkisi: Yas tutmak isteyen Erdoğan'ın yanına gitsin

İsrail'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde Haniye için bayrakların yarıya indirilmesine tepki gösteren İsrail Dışişleri Bakanı, "Yas tutmak istiyorsa efendileri Erdoğan'ın yanında tutmalılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin öldürülmesinin ardından Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde bayrakların yarıya indirilmesine tepki gösterdi.

Katz, yas kararını "kabul edilemez" diye nitelendirerek "İsrail, 7 Ekim'de tecavüz ve cinayetleri gerçekleştiren Hamas terör örgütünün lideri İsmail Haniye gibi bir katile yönelik yas tutulmasını kabul etmeyecektir" dedi.

'ERDOĞAN'IN YANINDA YAS TUTMALI'

Katz, sosyal medyada yaptığı açıklamada "Dışişleri Bakanlığı yetkililerine, İsrail'in lideri İsmail Haniye'nin ortadan kaldırılmasına tepki olarak Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde Türk bayrağının yarıya indirilmesinin ardından Türkiye'nin İsrail Maslahatgüzarını ağır bir kınama için çağırmaları talimatını verdim. Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorsa Türkiye'ye gitmeli ve terör örgütü Hamas'ı kucaklayan, onun cinayet ve terör eylemlerini destekleyen efendileri Erdoğan'ın yanında yas tutmalı" ifadelerini kullandı.

(SOSYAL MEDYA)