İsrail 'esir takası' resti çeken askerleri açığa aldı

İsrail ordusu, Gazze'de esir takası anlaşması talep eden, aksi takdirde askerlik hizmetini sürdürmeyeceğini belirten bir mektubu imzalayan askerleri görevden aldı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze'de soykırıma devam eden, bir yandan da Lübnan'ı havadan vurmayı ve karadan işgal girişimlerini sürdüren İsrail hükümetine, İsrail içinden 'esir takası' baskısı da devam ediyor.    

İsrail basını, yüz binlerce İsraillinin aylardır sürdürdüğü eylemlerin yanı sıra ordunun Gazze'de esir takası anlaşmasına varılmadığı müddetçe askerlik hizmeti yapmayı reddeden çok sayıda askeri açığa aldığını yazdı.

AA'nın Haaretz gazetesinden aktardığına göre, İsrail ordusu Gazze'de esir takası anlaşması talep eden; aksi takdirde görevini sürdürmeyeceğini belirten bir mektubu imzalayan İsrail askerlerine telefonla ulaşarak görevlerinden alınma kararını bildirdi.

Mektubu imzalayan askerlerden biri, İsrail ordusu tarafından yapılan telefon bildiriminin "tehdit" amacıyla yapıldığını söyledi.

Bir diğer İsrailli asker, tabur komutanının kendisini telefonda uzun bir süre "azarladığını" ve ardından da görevinden uzaklaştırıldığını söylediğini aktardı.

Haaretz gazetesinde geçen hafta çıkan haberde 130 İsrailli askerin, Binyamin Netanyahu hükümetinin Gazze'de esir takası anlaşmasına varmak üzere çalışmaması halinde askerlik hizmeti vermeyeceklerini belirten bir mektuba imza attığını yazmıştı.

Söz konusu mektubun, Netanyahu ve hükümetindeki bakanlar ile Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye gönderildiği ifade edilmişti.

İsrail, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde 101 İsrailliyi esir tuttuğu tahmininde bulunuyor. Hamas, daha önce birçok kez İsrail'in Gazze'de rastgele düzenlediği saldırılarda çok sayıda İsrailli esirin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

 

(ANADOLU AJANSI)