İsrail, Gazze'de Filistinlilerin sığındığı okulu vurdu: 4 ölü

İsrail güçlerinin Gazze'nin kuzeyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı Amr bin As Okulu'na saldırısında en az dört kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze kentinin kuzeyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı Amr bin As Okulu'nu hedef alan bombardımanında ilk belirlemelere göre dört Filistinli hayatını kaybetti, 20 Filistinli yaralandı. Anadolu Ajansı muhabirinin hastane kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Şeyh Rıdvan bölgesinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı Amr bin As Okulu'nu hedef alan saldırıda ölen dört kişinin cansız bedenler, hastaneye getirildi.

Saldırıda yaralanan aralarında çocukların da bulunduğu 20 Filistinli de tedavi için hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının okulun içinde yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin barındığı mescidi hedef aldığını aktardı.

SİVİL SAVUNMA BİRİMİ'NDEN AÇIKLAMA

Gazze Sivil Savunma Birimi’nin Telegram hesabından daha önce yapılan açıklamada, "İsrail'in, Gazze’nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan bölgesindeki yerinden edilmiş kişilerin barındığı Amr bin As Okulu'nu hedef alan bombardımanı sonucu çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı" ifadeleri kullanılmıştı. Açıklamada, Gazze Sivil Savunma ekiplerinin hayatını kaybeden ve yaralıları enkazdan çıkarmak için çalıştığı kaydedilmişti.

İSRAİL SALDIRISI ALTINDAKİ GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 41 BİNE DAYANDI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, bu saldırı öncesinde yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 337 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi vermiş, İsrail ordusunun son 48 saatteki saldırılarında 61 kişinin hayatını kaybettiğini, 162 kişinin yaralandığını bildirmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bin 939'a yükseldiği, yaralı sayısının da 94 bin 616 olduğu bilgisi paylaşılmıştı. 

(ANADOLU AJANSI)