İsrail, Gazze'de Filistinlilerin sığındığı okulu vurdu: 9 ölü

İsrail güçlerinin Gazze kentindeki bir okula saldırısında dokuz Filistinli yaşamını yitirdi. Hamas, dün düzenlenen bir başka saldırıda, Tahran'da öldürülen Haniye'nin korumalarının öldüğünü duyurdu.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze'nin Er Rimal Mahallesi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği bombalı saldırıda dokuz Filistinli hayatını kaybetti.

AA'nın sağlık kaynaklarından aktardığına göre, İsrail Gazze kentinin batısındaki Er Rimal Mahallesi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Mustafa Hafız Okulunu bombaladı. Saldırıda dokuz Filistinli hayatını kaybederken, yaralananlar da oldu.

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesi'nde yerinden edilen sivillerin sığındığı Et Tabiin Okulu'na da 10 Ağustos'ta saldırı düzenlemişti. Binlerce kişinin sığındığı okula gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı. İsrail'in 4 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nin batısında zorla yerinden edilenlerin sığındığı Hasan Selame ile Nasr okullarına düzenlediği saldırılarda da 30 Filistinli hayatını kaybetmişti.

HAMAS: İSRAİL'İN SALDIRISINDA HANİYE'NİN BAZI KORUMALARI ÖLDÜ

Öte yandan, Hamas, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği başka bir saldırıda, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin bazı korumaları ile ofisinde çalışanların hayatını kaybettiğini duyurdu. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırısına ilişkin bilgi verildi. İsrail'in Şatı Mülteci Kampını hedef aldığı saldırısında, Haniye'nin bazı korumaları ve ofisinde çalışanların yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Hayatını kaybedenler için taziye mesajının yer aldığı açıklamada, ölenlere ilişkin detaylı bilgi verilmedi. Hamas, bu saldırının İsrail'in 'Haniye ile yakından uzaktan bağlantısı olan herkese duyduğu nefretin boyutunu' yansıttığını belirtti. İsrail'in işlediği bu suçların Haniye'nin çocuklarına ve torunlarına düzenlediği suikast ya da akrabalarının evlerini bombalamakla başlamadığı gibi Tahran'daki suikastla da bitmeyeceği ifade edildi. İsrail saldırılarının Filistinlilerinin direniş iradesini kıramayacağı da belirtildi.

İsrail'in 19 Ağustos Pazartesi günü Şatı Mülteci Kampı'nda bir grup Filistinliyi hedef aldığı saldırıda altı kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Hamas lideri Haniye, 31 Temmuz'da Tahran'da suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, Haniye'ye yönelik suikastın arkasında İsrail'in olduğunu belirtmiş, İsrail ise suikastı üstlenen bir açıklama yapmamıştı.

(ANADOLU AJANSI)