İsrail Genelkurmay Başkanı: Kesin bir darbe vuracağız, Gazze asla eskisi gibi olmayacak

Gazze'ye saldırılarını artıracaklarını söyleyen İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, "Düşmanlarımıza kesin bir darbe vuracağız. Bugünkü görevimiz bu ve bunu başarmakta kararlıyız" diye konuştu.

İsrail ordusuna ait çok sayıda tankın Gazze sınırında bulunan Sderot kentindeki hareketliliği dikkati çekti. (Fotoğraf: Mostafa Alkharouf/AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, abluka altındaki Filistin'in Gazze Şeridi'ne sert saldırılar başlatacaklarını belirterek, "Gazze asla eskisi gibi olmayacak" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, İsrail askerlerine hitap ettiği konuşmasında "Gazze Şeridi sınırı yakınlarında 7 Ekim'de gerçekleştirilen, yüzlerce İsraillinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırıdan Gazze'deki Hamas yetkilisi Yahya Sinvar'ın sorumlu olduğunu" söyledi.

Sinvar ve onun emri altındakilerin tamamının İsrail ordusunun hedefi olduğunu dile getiren Halev, "Gazze Şeridi asla eskisi gibi olmayacak" ifadesini kullandı.

Halevi, Gazze'yi yönetenlere "ağır darbe vurulacağını, geri kalanların ise 7 Ekim'deki gibi bir saldırının İsrail'in başına gelmeyeceğini anlayacağını" iddia etti.

'CUMARTESİ SABAHI GAZZE ŞERİDİ'NDE BUNU YAPABİLECEK SEVİYEDE DEĞİLDİK'

"Düşmanlarımıza kesin bir darbe vuracağız. Bugünkü görevimiz bu ve bunu başarmakta kararlıyız. Bu durum zaman alacak ve sabır gerekiyor" diyen Halevi, Hamas tarafından kaçırılan İsraillilerin geri dönmesi için de ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Halevi, Hamas'ın 7 Ekim Cumartesi günü başlattığı saldırıda yaşananları işaret ederek, "İsrail ordusu ülkenin ve vatandaşlarının güvenliğinden sorumludur ancak cumartesi sabahı Gazze Şeridi'nde bunu yapabilecek seviyede değildik. Öğreneceğiz, başaracağız ancak şimdi savaş zamanı" dedi.

Akşam saatlerinde İsrail’e ait çok sayıda tankın Sderot yakınında toplandıkları alandan hareket etmesi göze çarptı. Üzerinde İsrail bayrakları asılan tanklar, bölgede bilinmeyen noktaya doğru hareket etti.

Ne olmuştu?

Gazze'yi yöneten Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail saldırılarında 1417 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 bin 268 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 31 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 180 kişinin yaralandığı belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)