İsrail güçlerinden Batı Şeria'da baskın: 6 Filistinli yaralandı

Filistin Kızılayı, İsrail askerlerinin Balata Mülteci Kampı ve Kudüs Caddesi'ne baskınları sırasında gerçek mermiyle ateş etmesi sonucu yaralanan 6 kişiye tıbbi müdahalede bulunulduğunu açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nablus kentinin doğusundaki Balata Mülteci Kampı yakınında bulunan Kudüs Caddesi'ne düzenlediği baskın sırasında altı Filistinliyi yaraladı. Son 24 saat içinde İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın çeşitli noktalarında düzenlediği baskınlarda 15 Filistinli de gözaltına alındı.

KUDÜS CADDESİ'NE DÜZENLENEN BASKINDA ALTI FİLİSTİNLİ YARALANDI

AA'nın Filistin resmi haber ajansı WAFA'dan aktardığına göre, İsrail askerleri Nablus kentinin doğusundaki Balata Mülteci Kampı yakınında bulunan Kudüs Caddesi'ne baskın düzenleyerek çevreye ateş açtı. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada da ambulans ekiplerinin, İsrail askerlerinin Balata Mülteci Kampı ve Kudüs Caddesi'ne düzenlediği baskın sırasında gerçek mermiyle ateş etmesi sonucu yaralanan altı kişiye tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi. Yaralılardan ikisinin olay yerinde ayakta tedavi edildiği dile getirilen açıklamada, dört yaralının ise tedavi için hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

İSRAİL GÜÇLERİ, RAMALLAH'TA BİR KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

İsrail askerlerinin dün de işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir Filistinliyi öldürdüğü belirtilmişti. Filistin haber ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail güçleri, Ramallah'ın batısındaki Beyt Ur et-Tahta kasabasında bir grup gence ateş açtı. Filistin Sağlık Bakanlığı, söz konusu kasabada Ahmed Muhammed Abdulhafiz Süleyman isimli Filistinlinin açılan ateşte hayatını kaybettiğini duyurdu.

BATI ŞERİA'DA 15 FİLİSTİNLİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden yapılan ortak açıklamada ise İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da baskınlarını sürdürdüğü belirtildi. İsrail ordusunun son 24 saatte Batı Şeria'nın Ramallah, El Halil, Eriha, Kalkilya ve Kudüs kentlerinde en az 15 Filistinliyi daha gözaltına aldığı bildirildi. Gözaltına alınan kişiler arasında daha önce serbest bırakılanlar ile bir kadının bulunduğu aktarıldı. İşgal altındaki Batı Şeria'da, Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim 2023 tarihinde bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 9 bin 535'e yükseldiği belirtildi.

İsrail'in Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' saldırısı sonrası Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasadışı İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında 568 Filistinli hayatını kaybetti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)