İsrail güçlerinden Batı Şeria'ya hava saldırısı: 5 ölü

Filistin Kızılayı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentinde düzenlediği hava saldırısında en az beş kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin acil servisleri, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentine düzenlediği hava saldırısında en az beş kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail ordusu ise söz konusu 'operasyonlarda' İran destekli militan grupların hedef alındığını savunuyor.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Filistin Kızılayı, kurtarma ekiplerinin beş kişinin cansız bedenlerine ulaştığını, cesetlerin hastaneye sevk edildiğini açıkladı. İsrail ordusu da hava saldırısını doğruladı. 'Silahlı bir militan grubun' vurulduğunu iddia eden İsrail ordusu, konuyla ilgili başka detay vermedi. Ordudan yapılan açıklamada, "Terörle mücadele faaliyetlerinin bir parçası olarak IAF (İsrail Hava Kuvveleri) uçakları bir süre önce Tubas bölgesinde silahlı bir terör hücresini vurmuştur" ifadeleri kullanıldı. 

İSRAİL GÜÇLERİ, TUBAS'A GİRİŞ-ÇIKIŞLARI KAPATTI

Tubas'a giriş-çıkışlar İsrail güçlerince engellenirken, aralarında dozer ve zırhlı personel taşıyıcıların da olduğu askeri araçların Tubas içinde hareket halinde olduğu görüldü. 

İsrail güçleri, son iki hafta içinde işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas, Cenin ve Tulkerim kentleri ile bu kentlerde bulunan mülteci kamplarına saldırı ve baskınlar düzenlemişti. Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail'in Tulkerim kentine düzenlediği son baskında Filistinli bir erkek ve kadının da hayatını kaybettiğini duyurdu. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail askerlerinin ve yasadışı İsrailli yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskın ve saldırılarda 680'i aşkın Filistinli yaşamını yitirdi. 

(REUTERS)