İsrail güçlerinden Cenin'e saldırı: 7 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'daki baskın ve saldırısında yedi Filistinli yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskın ve saldırıda yedi Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı. Anadolu Ajansı'na konuşan görgü tanıkları, Cenin kentine baskın yapan İsrail ordusunun kentteki El Avde Meydanı'nı bombalaması sonucu ölenlerin olduğunu belirtti.

Görgü tanıkları, kente birçok girişinden baskın düzenleyen İsrail askerlerinin bir evi kuşatarak bombaladığını ve baskına karşı çıkan Filistinlilerle İsrail askerleri arasında silahlı çatışmaların yaşandığını aktardı. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 'İsrail ordusunun Cenin'e saldırısının ardından Cenin Devlet Hastanesi'ne yedi Filistinlinin cesedinin getirildiği' belirtildi. İsrail ordusu ise konuya ilişkin açıklamasında, İsrail güçlerinin 'militanların içeride barikat kurduğu bir binanın etrafını sardığını' ve 'İsrail hava kuvvetlerinin bölgedeki hedefleri vurduğunu' belirtti. 

7 EKİM'DEN BU YANA 568 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ölen Filistinlilerin, 20 yaşındaki Ahmed Basim Amuri, 23 yaşındaki Kusay Emced Hezuz, 25 yaşındaki Fuad İyad Aziz Eşkar, 30 yaşındaki Yasin Ahmed Mahmud el-Aridi, 54 yaşındaki Muhammed Mahmud Muhammed Cebbarin, 23 yaşındaki Hammam Esad Ahmed Haşşaş ve 19 yaşındaki Haris Esad Ahmed Haşşaş olduğu kaydedildi. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun 4 saat süren baskından sonra Cenin'den çekildiğini aktardı.

Son can kayıplarıyla birlikte işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail askerleri ile İsrailli yasadışı yerleşimcilerin saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 568'e yükseldi, saldırılarda 5 bin 351 Filistinli de yaralandı. İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya ve Nablus, Ramallah ve Beytüllahim kentlerine düzenlediği baskında çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)