İsrail: Hizbullah’ın Beyrut’taki istihbarat merkezini vurduk

İsrail bugün Hizbullah’ın Beyrut’taki "istihbarat merkezini" vurduğunu öne sürdü.

İsrail ordusunun Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye'ye saldırısı sonucu bölgeden duman ve alevler yükseldi (Fotoğraf: AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Lübnan'a hava saldırıları da sürüyor. İsrail dün gece ilk kez başkent Beyrut'un merkezini vurdu. İsrail bugün de Hizbullah’ın Beyrut’taki "istihbarat merkezini" vurduğunu iddia etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre İsrail ordusu, saldırıda "istihbarat merkezinin, çalışanlarının ve istihbarat toplama araçlarının" vurulduğunu öne sürdü.

Bu arada Lübnan ordusu, ülkenin güneyinde iki ayrı İsrail saldırısında iki askerinin öldüğünü açıkladı. Bir asker Lübnan ordusu ve Kızılhaç araçlarından oluşan bir konvoyun tahliye çalışması sırasında öldü, dört Kızılhaç gönüllüsü de yaralandı. Daha sonra Lübnan ordusu, bir kışlanın vurularak başka bir askerin öldürüldüğünü söyledi. Ordu, bu savaşta ilk kez ateşle karşılık verdi.

Öte yandan Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad bugün yaptığı açıklamada, ülkede 8 Ekim 2023'te başlayan saldırılarından beri 127'si çocuk 1974 kişinin öldüğünü açıkladı.

15 NOKTAYA HAVA SALDIRISI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail ordusu, bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 15 ayrı noktaya hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, vurulan yerlerin "Hizbullah'a ait hedefler olduğu" öne sürüldü.

(ALINTI)