İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tamir Yadai istifa etti

İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tamir Yadai'nin 'kişisel sebeplerden' istifa kararı aldığı, istifasının Savunma Bakanı tarafından kabul edildiği belirtildi.

Fotoğraf: IDF Sözcülüğü
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tamir Yadai'nin gelecek haftalarda istifa etme isteğini Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye bildirdiği açıklandı. Savunma Bakanı Yoav Gallant, Yadai'nin istifasını kabul etti. İsrail'in Walla haber sitesi, konuya ilişkin haberinde, Yadai'nin 'kişisel sebeplerden' ötürü görevini bıraktığını yazdı. 

Ynet haber sitesinin aktardığına göre, Yadai'nin Genelkurmay Başkan Yardımcısı olabileceği değerlendiriliyordu. Habere göre, Yadai'nin istifasının ardından Genelkurmay Başkanlığı yeni bir Kara Kuvvetleri Komutanı atayacak; bunun ise Kuzey Kuvvetleri Komutanı Ori Gordin'in Genelkurmay Başkan Yardımcısı olması olasılığını artırdığı düşünülüyor. Yadai, IDF'de 1988 yılında görev yapmaya başlamıştı. İstifa talebi onaylanan ve son üç yıldır Kara Kuvvetleri Komutanı olan Yadai'nin, yerine atanacak isim belirleninceye kadar Kara Kuvvetleri Komutanı olarak kalacağı ancak izne ayrılacağı kaydedildi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI EKİM 2023'TEN BU YANA DEVAM EDİYOR

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, Hamas'ın 7 Ekim 2023'teki 'Aksa Tufanı' saldırısından bu yana devam ediyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı bir saldırı düzenlemiş, İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 673’ü çocuk, 11 bin 269’u kadın olmak üzere 40 bin 786 Filistinli öldü, 94 bin 224 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 339’u karadan işgal sürecinde olmak üzere 705 askerinin öldüğünü, 4 bin 401 askerinin yaralandığını duyurdu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)