İsrail: Lübnan sınırında düzenlenen saldırıda 4 asker yaralandı

İsrail ordusu, sınırın Lübnan tarafından ateşlenen iki tanksavar füzesi sebebiyle dört askerin yaralandığını açıkladı. Hizbullah, İsrail ordusuna ait bir tankın hedef alındığını bildirdi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, ülkenin kuzeyinde, Lübnan sınırında bulunan Yiftah bölgesine saldırı düzenlendiğini açıkladı. Ordu, saldırıda dört askerin yaralandığı bilgisini verdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, ordudan yapılan açıklamada, Yiftah bölgesine Lübnan tarafından iki tanksavar füzesi atıldığı belirtildi. Ordu, saldırı sonucu biri orta, üçü hafif şekilde olmak üzere dört İsrail askerinin yaralandığını açıkladı. Yaralı askerlerin hastaneye kaldırıldığı ifade edilirken, Lübnan'dan gönderilen bir insansız hava aracının (İHA) da sınırın İsrail tarafına düştüğü ve olayda yaralanan olmadığı kaydedildi.

HİZBULLAH SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Öte yandan, Lübnan Hizbullahı'ndan yapılan açıklamada, dört askerin yaralandığı saldırının sorumluluğu üstlenildi ve İsrail ordusuna ait bir tankın hedef alındığı aktarıldı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlemeye devam ettiği saldırılarda 35 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Bu bağlamda 8 Ekim'den bu yana İsrail-Lübnan sınırında Hizbullah ve İsrail ordusu arasındaki karşılıklı saldırılar da sürüyor. Çatışmalarda bugüne kadar 294 Hizbullah mensubu, 61 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu ile 14 İsrail askeri ve dokuz İsrailli sivil hayatını kaybetti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)