İsrail-Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar: 'Askeri noktalar hedef alındı'

İsrail ordusu ve Lübnan Hizbullahı arasında yedi gündür karşılıklı saldırıların yaşandığı İsrail-Lübnan sınırında bugün yeniden saldırılar düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Hamas çatışmalarının sekizinci gününde, Lübnan-İsrail sınırında İsrail ordusu ve Lübnan Hizbullahı arasındaki karşılıklı saldırılar da aralıklarla devam ediyor. Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in sınırdaki bazı askeri noktalarının hedef alınması üzerine, İsrail, topçu atışlarıyla karşılık verdi.

İSRAİL ORDUSU: ATIŞLARIN YAPILDIĞI YER VURULUYOR

Buna göre, Lübnan'ın Kefr Şuba beldesinden İsrail'in sınır üzerindeki bazı gözetleme noktalarına doğru antik füzesi ile saldırı düzenlendi. İsrail ordusunun açıklamasında, Lübnan'dan Kerf Şuba bölgesine çok sayıda 'atış yapıldığı' belirtildi. Saldırıların roketle mi yoksa havanla mı düzenlendiğine ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, "İsrail ordusu askerleri, şu anda atışların yapıldığı yeri vuruyor" ifadesine yer verildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, bölgedeki bir görgü tanığı da Lübnan'ın güneydoğusundan İsrail'e ait askeri bir noktaya atış yapıldığını, İsrail'in ağır topçu ateşiyle karşılık verdiğini ve bölgeden silah seslerinin geldiğini bildirdi. (DIŞ HABERLER)