İsrail okula saldırdı: Hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a yükseldi

İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'nda UNRWA okuluna düzenlediği saldırıda en az 39 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yer alan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı'na (UNRWA) ait okula saldırı düzenledi. Yerinden edilen Filistinlilerin barındığı okula düzenlenen saldırıda en az 39 kişi öldü. Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini bildirdi. 

El Cezire'nin konuştuğu Filistinliler, kendilerine saldırıdan önce herhangi bir uyarı verilmediğini söyledi. İsrail saldırısında oğlunu kaybeden bir anne, "Henüz güvende değiliz. Kendimiz için biraz koruma sağlamak adına BM'nin tahliye merkezlerine gittik ama yine de saldırıya uğradık" dedi. 

AA'nın aktardığına göre, Gazze'deki hükümetin medya ofisinin Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Nusayrat Mülteci Kampı 2. bölgesinde onlarca yerinden edilmiş insanın barındığı bir okulu bombalayarak korkunç bir katliam gerçekleştirdiği belirtildi. Saldırı sonucu ölen 27 kişinin cenazesinin Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ulaştığı, onlarca yaralının getirildiği kaydedilen açıklamada, kapasitesinin üç katı yaralı ve hastalarla dolduğu vurgulandı. Hastaneye ölü ve yaralıların getirilmeye devam edildiğine dikkat çekildi.

'TÜM DÜNYA KINAMALI'

İsrail'in saldırılarının soykırım olarak nitelendirildiği açıklamanın devamında, ABD'nin İsrail'in yanında durması, silah ve askeri destek vererek bu soykırımın devamına yeşil ışık yakması da kınandı. İnsanlığa ve uluslararası hukuka karşı işlenen bu suçlardan tamamen İsrail'in ve Amerikan yönetiminin sorumlu tutulduğu açıklamada, tüm dünyaya bu suçları ve Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail-Amerikan saldırılarını kınamaları çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, uluslararası toplum ile BM ve tüm uluslararası kurum ve kuruluşlardan, Gazze Şeridi'nde sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik soykırımı durdurması için İsrail'e baskı yapmaları istendi.

LÜBNAN'IN GÜNEYİNE DE HAVA SALDIRISI

Öte yandan Gazze saldırılarına paralel olarak Lübnan sınırında Hizbullah ile çatışan İsrail, Lübnan'ın güneyindeki köy ve kasabalara da yoğun hava saldırıları düzenledi. Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Adşit beldesi çevresinde boş bir evi hedef alarak yıktı. Sivil Savunma Birimi'nden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Kevneyn, Beyt Yahun, Adşit ve Vadi Cilo beldelerine düzenlediği saldırıların ardından yaralananların hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının Vadi Cilo yolunda ticari işletmelerin bulunduğu 3 katlı bir binayı bombaladığını, saldırının hasara neden olduğunu söyledi.

Hizbullah'ın dün İsrail ordusunun Baram Ormanı'na konuşlandırdığı askerleri hedef aldığı ve bölgedeki askeri mevziye çok sayıda patlayıcı yüklü İHA fırlattığı açıklanmıştı. İsrail basınında, ülkenin kuzey sınırında Hizbullah tarafından düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısında 11 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)