Hamas: İsrail ordusuyla şiddetli çatışmalar yaşanıyor

İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırılarını genişleteceğini duyurdu. Yoğun bombardıman sonrasında Gazze'yle telefon ve internet bağlantısı kesildi. Hamas, İsrail ordusuyla çatışmalar yaşandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, "Kara kuvvetleri bu akşam operasyonları genişletiyor. Gazze sakinlerine güneye gitme çağrısı yapıyoruz" dedi.

Gazze’de yaşayanlara güneye geçme çağrısı yapan Hagari, "İsrail’in güvenliğini korumak için her cephede hazırlıklıyız" diye konuştu. Ordu Sözcüsü, 'rehineleri geri getirme ulusal görevine bağlı olduklarını' söyledi.

Sözcü Hagari, ayrıca kuzey sınırındaki İsrail ordu kuvvetlerinin "yüksek alarm" durumunda olduğunu dile getirdi.

BOMBARDIMAN YOĞUNLAŞTI, GAZZE İLE İLETİŞİM KESİLDİ

İsrail ordu sözcüsünün açıklamasından önce, Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde, abluka altındaki Gazze'ye saldırıların arttığı belirtildi.

Akşam saatlerinde obüs saldırılarıyla Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi’ne yoğun saldırılar gerçekleştirdi. Obüs saldırılarının ardından İsrail ordusu, Beyt Hanun başta olmak üzere Gazze’nin kuzeyine yoğun hava saldırısı başlattı.

İsrail hava araçları yaklaşık 1 saat boyunca bölgeye arka arkaya bombalar bıraktı.

Patlama sesleri, İsrail tarafındaki Sderot şehrine kadar ulaşırken, bölge sakinleri, İsrail’in bu akşam başlattığı saldırıların 7 Ekim’den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğunu ifade ediyor.

Filistin telekomünikasyon şirketi "Jawwal", sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu. Paylaşımda, İsrail'in düzenlediği yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğü ve "Gazze'nin dünya ile bağlantısının kesildiği" belirtildi.

Filistin İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı da Gazze'den gelen hizmetlerde nedeni bilinmeyen ani bir duraklama yaşandığını belirtti.

Dijital haklar, siber güvenlik ve internet yönetimi hakkında veri toplayan küresel internet takip firması Netblocks, sosyal medya platformu X'ten saat 19.33’te yaptığı paylaşımda, İsrail saldırıları sırasında Gazze'de hizmet veren son büyük telekomünikasyon firması Paltel’de ciddi bağlantı kaybı görüldüğünü teyit etti. 

GAZZE SINIRINDA ZIRHLI ARAÇ HAREKETLİLİĞİ

İsrail'in, Gazze Şeridi'yle sınırında bulunan Sderot kentindeki AA muhabiri, İsrail ordusunun Gazze'ye karadan bombardımanını artırdığını, zırhlıların hareketliliğinde artış yaşandığını aktardı.

İsrail ordusu ayrıca bölgeye sürekli aydınlatma fişekleri atıyor. İsrail ordusunun akşam saatlerinde yoğun bombardımana tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde güçlü patlaması sesleri duyuluyor.

ÜRDÜN: İSRAİL KARA SAVAŞI BAŞLATTI

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail Gazze'ye kara savaşı başlattı. Gazze Şeridi’ne yönelik kara savaşının sonucu, gelecek yıllar için büyük boyutlarda insani felaket olacaktır" dedi.

KASSAM TUGAYLARI: ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Katar merkezli yayın kuruluşu Al Jazeera'nın haberine göre, Gazze'yi yöneten Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusuyla şiddetli çatışmalar yaşandığını belirtti. Açıklamada, "Beyt Hanun ve Bureyc'te İsrail'in kara saldırının önlendiği" belirtildi.

AA'nın aktardığına göre, Gazze'den yayın yapan El-Aksa televizyonunun haberinde, Gazze Şeridi sınırlarında Kassam Tugayları üyeleri ile İsrail ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, İsrail tanklarına ve zırhlı araçlara 4 Kornet füzesinin fırlatıldığı belirtildi.

Televizyon kanalının Telegram hesabında da İsrail ordusuna karşı Kornet füzelerinin fırlatılma anını gösteren bir video yayınlandı. 

'İSRAİL ORDUSU GAZZE'YE SINIRLI BİR ŞEKİLDE GİRDİ'

İsrail ordusu, Gazze sınırına yönelik operasyonun, "resmi bir kara harekatı olmadığını" açıkladı.

Kanal 12 televizyonunun, Beyaz Saray'dan ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberde, "İsrail güçlerinin, Gazze'ye karadan sınırlı bir şekilde girdiği" belirtildi.

Ordu kaynaklarından aktarılan bilgide ise Gazze sınırındaki operasyonun resmi bir kara harekatı olmadığı ifade edildi.

HAMAS SÖZCÜSÜ: KARA HAREKATINA BAŞLADILAR FAKAT SONUÇLARINDAN ENDİŞELİLER

Al Jazeera'ya açıklama yapan Hamas Sözcüsü Usame Hamdan, ateşkes ve esir değişimi konusunda girişimler olduğunu fakat İsrail'in yoğun bombardımanı nedeniyle görüşme yapılmadığını söyledi.

İsrail güçlerinin farklı noktalardan Gazze sınırına ilerlediğini belirten Hamdan, "Kara harekatına başladıkları açık fakat sahada neler olabileceğinden ve sonuçlarından endişe duyuyorlar. Çok güçlü bir direnişle karşı karşıyalar" dedi. 

HASTANLERİN ÇEVRESİ BOMBALANDI

Gazze'den yayın yapan El-Aksa televizyonunun Telegram platformundaki hesabında yayınlanan haberde, İsrail'in bu gece yarısı düzenlediği hava saldırılarında Şifa ve Endonezya hastanelerinin çevresi ile Gazze Şeridi'ndeki Bureyc Mülteci Kampı'nı hedef aldığı belirtildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeydoğusunda İsrail ordusuna ait bir tankın, anti-zırh füzeleri ile hedef alındığı ifade edilen haberde, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde Filistinli güçler ile İsrail askerleri arasında silahlı çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Gazze'den yayın yapan El-Aksa televizyonunun Telegram platformundaki hesabında yayınlanan haberde, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik akşam başlattığı şiddetli bombardımanının devam ettiği aktarıldı.

Haberde, İsrail'in bu gece yarısı düzenlediği hava saldırılarında Şifa ve Endonezya hastanelerinin çevresi ile Gazze Şeridi'ndeki Bureyc Mülteci Kampı'nı hedef aldığı belirtildi. 

Saldırıları aktaran Al Jazeera muhabiri Safwat Kahlout da, bombardımanın bir "uyarı" mı olduğunu yoksa hava saldırılarının bir uzantısı olup olmadığının bilinmediğini söyledi. 

Gazze Şeridi'nin kuzeydoğusunda İsrail ordusuna ait bir tankın, anti-zırh füzeleri ile hedef alındığı ifade edilen haberde, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde Filistin direniş güçleri ile İsrail güçleri arasında silahlı çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Öte yandan, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın açıklamasına da yer verilen haberde, Kassam Tugayları mensuplarının Beyt Hanun ve Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunda İsrail'in kara saldırısına karşı koydukları ve bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de Telegram hesabından yaptığı açıklamada, örgüt üyelerinin ön cephelerde olduğunu ve "zaman zaman Gazze Şeridi'ne doğru ilerlemeye çalışan düşman güçlerine" karşı koyduklarını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İsrail Filistin Gazze