İsrail ordusu: Beyrut saldırısında Hizbullah komutanı öldürüldü

İsrail ordusu, Hizbullah komutanı Muhammed Hüseyin Surur'un Beyrut saldırılarında öldürüldüğünü duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Gallant ise, Hizbullah'a yönelik saldırıların devam etmesine onay verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında Hizbullah'ın İHA biriminin başı olan Muhammed Hüseyin Surur'un öldürüldüğü belirtildi. İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) açıklamasında ayrıca, Surur'un hedef alındığı saldırının görüntüleri de paylaşıldı.

Öte yandan Reuters'ın iki güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde, Surur'un İsrail'in öğleden sonra Beyrut'un güneyine düzenlediği saldırılarda öldürüldüğü belirtildi. 

Henüz Hizbullah'tan konuya ilişkin açıklama gelmedi.

SAVUNMA BAKANI 'SALDIRILARA DEVAM' DEDİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ise, Lübnan'da Hizbullah'a yönelik saldırıların devam etmesine onay verdiği bildirildi. Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gallant'ın, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile bir araya geldiği aktarıldı. Görüşmede, Gallant ve Halevi'nin öğleden sonra Beyrut'ta Hizbullah'ın komutanlarından Muhammed Hüseyin Surur'un hedef alındığı saldırıyı gözlemlediği ifade edildi.

Ayrıca Gallant'ın, Lübnan'da Hizbullah'a yönelik saldırılara devam edilmesini onayladığı kaydedildi. Gallant'ın bu onayının, Lübnan'da ateşkes konusunun gündeme geldiği bir süreçte gerçekleşmesi dikkati çekti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi de, Hizbullah'a yönelik saldırıların sürmesi gerektiğini belirterek, "Yıllardır bu fırsatı bekliyorduk" dedi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Beyrut'taki saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını bildirmişti. 

ÜÇ ÜST DÜZEY HİZBULLAH YETKİLİSİ DAHA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın 'askeri işlerden sorumlu kıdemli danışmanı' olan ve 'sağ kolu' olarak tanımlanan Fuad Şükür, Hizbullah’ın askeri kanadının iki numaralı ismi olduğu belirtilen Rıdvan Gücü komutanlarından İbrahim Akil ve Hizbullah'ın füze sistemlerinin başında bulunan İbrahim Muhammed Kubeysi gibi çok sayıda üst düzey komutan, İsrail’in düzenlediği saldırılarda öldürülmüştü.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler hizbullah israil beyrut