İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne kara harekatı başlattı

İsrail, günlerdir bombardıman yaptığı Filistin'in Gazze bölgesine karadan da saldırı başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne kara harekatı başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze'ye girdiğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara harekatı başlattığını söyledi.

Conricust, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını, saldırıyla ilgili şu aşamada daha fazla detay veremeyeceğini belirtti.

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze'ye yönelik hava saldırılarında 103 Filistinli ölmüş, 580 Filistinli de yaralanmıştı.

NETANYAHU: HAMAS'A AĞIR BİR BEDEL ÖDETECEĞİZ

İsrail'in Gazze'ye kara saldırısının başlamasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "Hamas'a ağır bir bedel ödeteceğimizi söylemiştim. Bunu yapıyoruz ve tüm kuvvetimizle yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Henüz son sözün söylenmediğini" savunan Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırıların "gerekli görüldüğü sürece" devam edeceğini belirtti.

Netanyahu ayrıca "İsrail içindeki anarşiye sıfır tolerans gösterdiklerini ve düzenin sağlanması için kolluk güçlerine tam yetki verildiğini" söyledi. (AA)

Etiketler Filistin Gazze İsrail